Elektrik dağıtımında 50 Hertz den fazla bir frekans mı kullanılıyor?

Benece linkteki yazıda hata var,ya da sadece aydınlatmaya bağlanır bu cihaz.Eve bağlarsanız,100 hertz değil,60 hertzde bile,televizyon ve pc gibi elektrikli cihazlar başta olmak üzere greve gider.Çalışmamaları bir yana,bozulabilirler bile.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Türkiyenin heryerinde frekans 50 Hz dir. Eğer frekansta bir farklılık olsa, elektrik santralleri birbirine paralel bağlanamaz, enterkonnekte Şebeke çöker.

Linkini verdiğiniz elektrik tasarruf cihazını incelemedim ama. Eğer sizin söylediğiniz gibi 50 Hz i 100 Hz e çıkarıyorsa evimizdeki tüm elektrikli cihazların allak bullak olması gerekir diye düşünüyorum.

Eğer arkadaşınızın elektrik faturası fazla çıkıyorsa son zamanlarda daha çok elektrik harcıyor olabilir. Bunu anlamanın yolu da elektrik sayacını değiştirmekten geçer.

Bir arkadaşımızda evdeki endüktif yüklerden fatura fazla geliyor olabilir demiş. Bu yanlış bir bilgilendirme. Eğer evde tek fazlı sayaç kullanılıyorsa, tek fazlı sayaçlar zaten endüktif tüketimi ölçmüyor. Tek fazlı sayaçlar sadece aktif tüketilen elektriği ölçer
 
sayacın fazla dönmesini sağlamaz kesinlikle .birde frekans 50 hz'den fazla olabilir veya az da olabilir 154'lerdeki değişime yani yük durumuna göre değişir.Ölçü aleti ile kolayca frekans ölçülebiliyor...deneyin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…