Merhaba,
Ben de
Elektronik mezunuyum, imza yetkim yok. Bizde son sene seçim yapılıyordu, ben de kontol ssitemlerini seçtim, yanında tıp elektroniğini de mecburen verdiler.
Mezun olduktan sonra idealim elektronik üzerine çalışmaktı. Olmadı.
Kontrolcü olduk, bari PLC otomasyonu ile uğraşalım dedik, zor oldu. Çünkü otomasyon deyince
Elektrik ile ilgili temel bilgilere ihtiyaç var, ben de o da yoktu. Ömrümde kontaktör bile görmemiştim. Bir de Türkiye de iş güvenliği konusuna yatırım yapılmadığını da görünce iyice korktum açıkçası, o stres beni çok yordu. Freni patlak arabayla yolculuk yapmak gibi bir şey, sorumluluğu çok fazla.
Elektrik yok, imza yetkisi yok, elektronik yok, PLC otomasyonu yok, en son çare bari PC programlayayım dedim. Ama PC programlama üzerine de hiç bir eğitim yoktu. Mecburen bilgisayar kitabı alıp kurcalaya kurcalaya bir şeyler öğrenmeye çalıştım, eski otomasyon bilgimle de birleştirdim.
Şimdi PC - PLC tabanlı endüstriyel sistemlerde PC programları yazıyorum. SCADA değil, bir nevi terzi usulü uygulamalar.
Okulda elektronik adına öğrendiklerimin bir çoğunu unuttum. Kendimi yetiştirmek için ekstra gösterdiğim çabalarla öğrendiklerimi bile unuttum.
Türkiye de iş yapacaksanız, elektrik seçmek daha mantıklı.
Yurt dışına gidecekseniz ve illa elektronik diyorsanız, görebildiğim en kıymetli iş ilanları DSP üzerine. (İngiltere için yıllık 45 000 - 50 000 pound) Otomasyoncular için ilanlar yıllık 35 000 pound civarında veriyorlar.
Steve Jobs haklı galiba, heralde boşuna okuduk.
http://www.leothemaster.net/steve-jobs-universite-konusmasi-ac-kal-budala-kal-t-3800.html