Elektrik faturamdaki ani artışın sebebi ne olabilir?

ocean261

Üye
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar mrb.Aranıza yeni katıldım.Yaklaşık 3-4 aydır evimdeki elektrik ile bi problemim var.Elektrikten anlamadığım için fikirlerinize ve ya önerilerinize ihtiyacım var...
Bundan 4 ay öncesine kadar elektrik faturalarımın ortalaması 30-35 tl idi.Ta kii eylül ayının 9 unda kesınlen faturama kadar.O ay 145 tl fatura geldı.Öncelikle agustos ayında olan olayı anlatayım.Hatırladıgım kadarıyla 4-5 agustos gıbı elektrıklı şofbenı 2. kademeye getırdıgımızde sıgorta atmaya basladı.Elektrıkcıyı cagırdıgımızda şofbenın bozuldugunu degıstırmemız gerektıgını soyledı.Bız bır sure 1. kademe de kullanmaya devam ettık.Bundan 1-2 hafta sonrasında ıse klımayı calısırken sıgorta atmaya basladı.Ne zaman klımayı acsak ya da sofbenı 2. kademeye yukseltsek sıgorta atıyordu.Baska bı elektrıkcı arkadas cagırdık.Sigorta amperını yukseltıcegını sorunun cozulecegını soyledı.Dediği gibi de oldu aletler calısabılır duruma geldı atan sıgorta olmadı.sanırım eskı sıgorta amperı 25A dı.Yenısı 32A.Fakat ay sonun da 5 yıldır oturdugumuz eve,ortalaması 30-35 olan fatura 147 tl geldı.2. ay 15 gun evde yoktuk,87 tl geldı.sonrasında kullanıma dıkkat etmeye basladık.klımayı bırdaha calıstırmadık,akıllı sayac oldugu ıcın gece tarıfesınde makınaları calıstırdık vs. vs. son 2 fatura 47 tl ve 42 tl ye kadar dusurebıldık.Malum kıs geldı ve bız yıne klımayı calıstırmaya korkuyoruz.Elektrıkcıyı yenıden cagırıp faturanın yukseldıgını neden olabılecegını sordum.Kaçak elektrık var mı dıye baktı,bulamadı.Sayacı kontrol ettı orda da bı sorun yok dedı.Tedası arayıp saatını kontrol ettır dedı.Şimdi arkadaslar ben eskıden yanı 3-4 ay oncesınde daha cok elektrık tuketırken maxımum 45 tl fatura oduyordum.Sımdı o kadar sıkmama ragmen faturayı dusuremıyıorum..Antalyada oturuyoruz klıma burada hersey ve ben dokunamıyorum...Yardımcı olursanız cok sevınırım eksık yazdıgım bılgıler varsa belırtırsenız bıldıgım kadarıyla yazarım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrikçi arkadaşın çözümü süperr sigortayı yükselt olay tamamdır demekki sadece sigortayı yükseltmekle olmuyor bu iş.siz sigortayı yükselttikten sonra ne kadar kullandınız. Ayrıca şunu söyleyeyim semtinizde elektrik ile genel olarak arıza oldumu semtinizin trafosu sorunlumu size gelen enerji 220 voltun altındamı eğer voltaj düşerse akım artar.birde şunu sölim 3 ay önce elektriğin kw kaç liraydı şimdi kaç lira...ÇÜNKÜ NERDEYSE ALTINLA ORANTILIDA
 
Oncelıkle ılgılenıp yazdıgın ıcın cok saol..
Sigorta da bir arıza cıkmadan önceki son ay 130 kw tuketmısız..
Arıza cıkan ay sonun da gelen tuketım 580 kw
Sırasıyla sonrakı ay 260 kw,185kw,159kw tuketmısız.
Yalnız son 2 aydakı azalma bızım klımaya hıc dokunmamız,gece tarıfesınde tum ıslerımızı halletmemız sonucu düstü...yani suan sogukta oturuyoruz saatın 22 olmasını beklıyoruz.
Ama dedıgım gıbı 4 ay oncesınde daha fazla klıma acmamız gece tarıfesıne dıkkat etmememıze ragmen kullanılan kw maxımum 130-140kw.
Semtın trafosunda bıldıgım kadarıyla bır sorun yok.Zaten 6 daırelı bır bınada oturuyorum benım harıcımde bole anıden faturası yukselen yada sıkayet eden de yok.Kw bırım fıyatlarına baktım fark yok gunduz 0.16 tl,aksam 0,28,gece 0,08...
Amperı yenıden dusursem mı acaba,bana cok uzak bır konu oldugundan bısey de yapamıyorum
Bu arada antalyada ıkamet edıyoruz....
 
elektrik sayacını evde olan elektrikli cihazları kapatıp takip ederseniz(1-2 saat gibi)Daha sonrada cihazları tektek devreye alıp takip ederseniz bir noktaya ulaşılabilir.
 
elektrik sayacını evde olan elektrikli cihazları kapatıp takip ederseniz(1-2 saat gibi)Daha sonrada cihazları tektek devreye alıp takip ederseniz bir noktaya ulaşılabilir.

teşekkurler..denemek de fayda var tabi...
bu durum da kaçak elektrık yada saat arızasından mı suphelenıyoruz.dedıgınızden bunu anladım galıba ben
yaa sacma gelıcek belkı ama bızım eskı amper hem dusuk du 25A olması lazım,hem de bı temassızlık vardı.anahtarını tam yukarı kaldırdıgımızda ısıklar yanıyor fakat eşyalar calısmıyordu...anahtarı tam yukarıda tutmadan bıraz asagıda tutunca esyalarda calısıyordu...bı anlamı olmayabılır belkı ama artık bunu bıle dusunmeye basladım acaba ole olunca az mı elektrık gelıyordu dıye
 
evdeki panodan tüm sigortaları indirip ana panoya geçin saati gözlemleyin dönüyormu dönmüyormu?
yada şöyle bir önerim var.her elektrikli cihazda genelde kaç kw çektiği üzerinde yazar.mesela klima atıyorum üzerinde 3 kw yazıyorsa bu klimanın 1 saatte çekeceği maksimum gücü verir.sayaçtan endeks alın kaydedin.klimayı tv neyi çalıştırmak istiyorsanız güçlerini not alın 1 saat çalıştırıp kapatın.bakın bakalım sayaçtan son değere.çok az fark olabilir ama değerleriniz birbirine yakın olmalıdır.
yada profesyonel bir teknik eleman getirtip anlık akım değerlerini gözlemleyerekkte sonuca ulaşabilirsiniz
 
siz o şohbeni söküp atın ...o arızalı olan 2 . kademe yokm u bütün sorun orda !!!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…