Elektrik kazası ve sorumluluk,güvenlik önlemleri

Nerede aldınız eğitimi?

Firmamız bu iş için bir eğitim-denetim firmasıyla anlaştı.Biz Çanakkale-Çan'da bulunan bir firmayız.Bu sebeple en yakın olarak Bursa firması ile anlaşılmıştır.Alınan eğitimin adı''İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı eğitimi''dir.Eğitim tüm sürecin ilk adımıdır ve devam etmektedir.Aşağıda firma ve ilgili kişiler bulunmaktadır.Bize faydalı olduğuna inanıyorum. Umarım işinizi görür.

TQS
Buttim İş Merkezi E BLOK Kat:4 No:1341 Osmangazi /BURSA
TEL:0224 211 62 52 Faks:0 224 211 62 60 e-posta:info@tqs.com.tr
.:: TQS ::.
H.Tülin TÜZÜN
Nur Arda TÜRKMEN
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
hiç unutamadığım bir hatıramı anlatmak istiyorum kısaca 1989 yılında sokakta donsuz top oynarken birden mahallemdeki elektrikci hasan abinin yanında buldum kendimi çırak olarak ilk gün sabah 8 de dükkan temizliğinden sonra 32 lik boruya geçirilmiş 3x50+35 lik nyy kablo ile ellerim yanana kadar 3 yada 4 sopa yedim haksız yere dayaktan sonra ustam neden dövdüğünü söyledi bak oğlum dedi 30 yaşına gelip usta olana kadar hayatta hiç bir zaman tedaş Şebeke direğinden ekmeğindende olsan bile elektrik varken bağlantı babana bile yapma ve elektriği kesmeden 1 priz dahi bağlama bu dayak kulağına küpe olsun dedi 34 yaşındayım çok iş kaçırdım ama haytta direğe çıkmadım çıkmamda ve elektriği kesmeden emin olmadan bir priz dahi bağlamadım bağlamamda bu sadece bu dalda bir fikir işte size iş güvenliği
 
arkadaşlar elinizde enerji kesme/açma talimatı var mı?
 
arkadaşlar elinizde enerji kesme/açma talimatı var mı?

Enerji kesme ve verme prosedürü;

1-Makinada yada o bölümde çalışanlara enerji kesileceği bilgisi verilir.
2-Enerji kesilir ve varsa kalan enerji boşaltılır.(örnek kalan hava basıncı)
3-Makina ana şalterine uyarı yazıları asılır ve makina ana şalterine çoklu kilit takılır. Beslendiği nokta bu yük için (bağımsız) şalter varsa aynı uygulama bu nokta içinde yapılır.
4-Bakım-onarım işlemi yapılır.
5-Elektrik-elektronik-mekanik bakımcılardan işi biten makina ana şalterinden kilidini söker.
6-Son kilidi sökecek olan bakımcı kısım amirine haber verir kilit birlikte sökülür uyarı yazıları kaldırılıp enerji verilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…