Elektrik mühendisliği şirket ortaklığı konusu

ruguka

Üye
Katılım
31 Tem 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar,

Ben elektrik mühendisiyim ve bir inşaat firmasından iş teklifi geldi. Durum şöyle;

Bu şirket ihalelerde şansını arttırmak amacıyla bir şirket daha kuracakmış.

İş alabilmek ve projelerde yetkinlik kazanmak amacıyla da şirkette %50 ortak olarak görünmem gerektiğini söylediler (Tabi bu tamamen kağıt üzerinde.) Ama normal bir çalışandan başka bişey olmayacağım.Şirketi bir sene dolunca tekrar asıl şirket sahibine devredeceğim söylendi. Bu süre içinde şirket artık normal olarak kendi işini alabilecekmiş. Şirket ortaklığına ok ama şirket borçlarına da ortak olunuyo sonuçta. İşin sakat tarafı sahtekarlığa denk gelmek..

Tabi Bi sene sonra çalışmaya devam edeceksin denildi.

Bu konularda yasal prosedür gerçekten böyle midir? Yani mühendisin şirket ortağı olması zorunlu mudur? Ve bir sene sonra bu zournluluk nasıl ortadan kalkacak?

Şirket devrinde elbette her iki taraf için riskler var. Milyonluk işler dönüyor ortada sonuçta.

Yapacagım işler projelendirme, taşeronlara verilen işlerin kontrolü ve keşif çıkartma. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben babasının kurduğu şirkete ortak olan yada üzerinde şirket olan çocukları biliyorum..
sağa sola ,devlete borcu olup ne yapacağım diye çaresizlik içinde....yani babaya bile güven yok anlayacağınız.
yanlış yaparsınız..uyanıklar,çakallar çok piyasada....
 
bence bu iş biraz tehlikeli gibi ortak olarak göründüğünüzde tüm sorumluluk sizde olur. bir yıl içinde ne olup biteceğini bilemezsiniz.hem şirketler ihaleler girmek için yanında elektrik mühendisi inşaat mühendisi teknisyan çalıştırmak zorunda ama ortak olunması zorunlu değil. bence hiç bulaşmayın bu işlerin arkası karanlık önünüzü göremezsiniz. slm
 
Orası öyle ama tırsıp vazgeçmek de istemiyor insan.

Sonuçta iş risk almak ama güvenirlikten nasıl emin olacağım konusunda karar veremedim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu ticaret işleri böyledir.kimseye güvenilmez.işin içine para girdimi dost bile düşman olabiliyor. yinede siz bilirsiniz tabiiki karar sizin ama alcağınız risk büyük küçük bir risk olsa girin derim slm
 
Bunun tıra-smakla bir ilgisi yok, yanlış anlama ama eğer durum şuysa sen 1 sene şirkete %50 ortak gözükeceksin ama swni yine amele gibi çalıştıracaklar ve birkaç binlira maaş alacaksın he birde sonra seninle işleri bittiğinde şirketi devredeceksin ama seni eleman olarak çalıştırmaya devam edecekler, bu bana çok mafyavari geldi, beni %50 ortak olduğum şirkette eleman niyetine çalıştırmaları için ya aptal olmam yada şirket karının %50sini almam gerekir. Yanlış anlama ben çalışacak olsam dedim. Birde bu işi kabul edersen kesinlikle bir sene sonra ne olduğunu senden duymak isterim imkanın olursa gelişmeleri buradan paylaş.
 
iş biraz riskli yarın atıyorum iş aldınız ve sende sirkete ortaksın yasadığım bir olayı paylaşmak istiyorum insaat friması 300 dairesi olan bir site kuruyor ilk zamanlar hersey iyi gidiyor 1.5 milyon alacak 1 milyonda sirketin borcu var mütahit insaatı maddı yetersizlikten durduruyor ve batıyor eee senin alacağın otomatikmen yanıyo seninde 1 milyon borcun var bu alacak ıçın hukuksal yola baş vuruyosun mahkemenın sonuclanması falan fisman 3 yıl eee ne oldu hersey çok ıyıye gidiyordu birden tapataklak oldu bitti ....

gelelim sana sirkete ortak olacaksan % 50 kara da ortak olamalısın ki kendini amorti edebilesin..
adam çok sağlam abim akrabam arkadsım hayatta bana yanlış yapmaz diyorsan eger neden seni 1 sene sonra ortaklıktan ayırma ıstıyor..
ben cok dikkatli ol derim...
sayın elek de dedigi gibi ortalık çakal dolu
 
Bence piyasada çar çakalların olması zaten bizim suçumuz korktuğumuz için işe girmekten çekiniyoruz.Halbuki piyasada çok yetenekli işini düzgün yapan insanlar var.
Şimdi bence yapılması gereken ortaklık yapacağın şirket ile yapacağın sözleşmeyi kendi çıkarlarınıda düşünerek imzalaman.Sonuçtaa şirkettin zararınada karında ortak oluyorsun.

Örneğin ne iş alacaksınız nne iş yapacaksınız, hangi ihalelere gireceksiniz bunlara bilmek lazım bence.Sonuçta ortak olup hemen develet ihalesine giremiyorsun.

Ortaklık sözleşmesi imzalamadan önce sağlam temellere oturttur.
 
Ortaklık ciddi iştir ve işin kontrolu da sizde olmalı..ama burada böyle bir şey sözkonusu değil.
şirkete ortak olmak, ayrılmak herhangi bir işe girip çıkmaya benzemez..
insan güvendiği birileri ile ortak olur, iş yapar batar çıkar önemli değil..neticede iş kendi işindir.
ama başkalarının işinde figüran olmamak lazım..
 
Kesinlikle menfaat sözkonusu zaten. Ama ileride açılacak kapıları da düşünüyor insan.Böyle işlerde sağlam basmak gerektiği konusu bir gerçek. Ben yasal olarak kendimi güvenceye alacak bilgiye sahip olsam hiç düşünmeden başlayacağım. Ortada karşılıklı bir menfaat var sonuçta. Ha diyeceksiniz parayı adam kazanacak biz o paraların yanında devede kulak kazanacagız. Ama dediğim gibi bu piyasaya hakim olmak da var biz tarafında. teşekkürler


İşte sözleşmelerle, anlaşmalarla bu yükümlülüklerden nasıl kurtulunur bilmiyorum. Bana inançlı işlem sözleşmesi diye bişey attılar maille, burada borçlara ve kara ortak olunmayacagı yazıyo. Ancak hukukcu değiliz ki lanet olsun. Bu iş illa olsun diye uğraşmıyorum ama önemli bi karar var ortada. İşi bırakıp sonunu bilmediğin bi işe girmek..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…