Elektrik Mühendisliği hakkında Yardım

tanju08

Üye
abilerim merhaba

ben elektrik mühendisliği okumaktayım.Ama elektrik mühendisliği hakkında çok az bilgim var forumları inceledim birşeyler öğrendim ama yine de bazı sorularım var

1- hangi proglamaları öğrenmeliyim? (autocad dialux falan filan )
2- almanca öğrensem çok faydası olur mu ? (ingilizcenin yanına)
3- mekatronik makine yandal yapsam çok katkısı olur mu ?

ayrıca sizin şunu yapsan daha iyi olur dediğiniz birşey var mı?

Şimdiden teşekkürler

ileride dal olarak enerji sektörünü düşünüyorum

Elektrik mühendisliği bir derya. Öncelikle piyasa tecrüben olmalı. Piyasada otomasyon ve kontrol uygulamaları çokça yaygın. Autocad ve çizim türü bilgisayar programları elektrik mühendisliği için elzem değil yada çok üst düzeyde bilmene gerek yok. Mezun olur olmaz tecrübe kazanmak için hemen bir firmaya maaş konusunu önemsemeden gir. Bu firmada işin durumuna göre 3-5 ay çalış. Daha iyi bir iş bulunca firma değiştir, firmaların değişik departmanlarında (satınalma, pazarlama, montaj, kalite, işletme vb.) çalışarak iş tecrübeni geliştir. Özellikle saha uygulamaları gerektiren işlerde çalışırsan daha fazla tecrübe kazanabilirsin. Almanca elektirk mühendisliğinde çok önemli bir dil değildir, İngilizceni daha da geliştirirsen daha iyi olur. Mekatronik ve biyomedikal mühendislik dalında yan dal yaparsan daha iyi olur ama işletmede de yan dal yapabilirsin. Enerji sektörünün önü açık.

Öncelikle çalışmayı düşündüğün dal üzerindeki bilgi eksikliklerini tamamlamaya çalış, tecrübe edinmeye çalış. Binanın temeli sağlam olmalı.

Bence de... İlk önce çalışmayı düşündüğün sektör önemli.
Şayet hiç bir şey düşünmüyorsan henüz, PLC yi öğrenmeyi unutma

çalışmayı düşündüğüm sektör enerji sektörü belki de yenilenebilir enerji olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…