Elektrik Mühendisliğinde Memurluk

Bulunduğun yerde biraz sabır göstermen gerekiyor diyelim.
 
elektrik mühendisliği okuyup devlet de calismak bence saflık. kimse kusura bakmasın.
 
Sizin ozelde kazanciniz bayagi yerinde sanirim ve de calisma saatleriniz az, kendinize ailenize ayirmaya bolca zamaniniz var herhalde.
evet haftanın 5 günü calisiyorum 6 da işten ciktigimda en geç 6 yı 20 geçe evdeyim . haftasonu calismiyorum.

özel sektördeyim evet kazanç miktarı görecelidir bana göre fazla sana göre az sana göre fazla bana göre az olabilir. bana sorarsan istanbulda çalışıp mesleki hayatının 5.senesinden sonra 5000 net kazanamayan elektrik mühendisinden sorunvarıdr.
 
Cok sanslisiniz o halde. Cunku baskasinin yaninda calisan muhendislerin cok buyuk cogunlugu bu kosullara sahip degil. Bu insanlar saf olduklari icin degil,sizin ozelde buldugunuz imkani devlette bulmati umduklari icin devlet istiyorlar
 
Cok sanslisiniz o halde. Cunku baskasinin yaninda calisan muhendislerin cok buyuk cogunlugu bu kosullara sahip degil. Bu insanlar saf olduklari icin degil,sizin ozelde buldugunuz imkani devlette bulmati umduklari icin devlet istiyorlar
daha önce berbat kosullarda calisiyodum günde 5 saatim yollarda geciyodu cok yoruluyordum haftasonu yarım gün calisiyodum fakat yine devlete tercih ederim.
 
Elektrik mühendisliğinde memurluk seçmek esas en mantıklısı. Özel sektörde bu kadar diretmek bence saflık. Burda daha başta devleti istedim, daha memurluk yapmadan pek çok kişiyle tartıştık. Dediğimden bile daha isabetli kararmış memurluk. "Memurluk" deyince insanların ağzında bir burukluk küçümseme oluyor. Kamuda çalışan bir doktorun yada avukatın memurum dediğini duydunuz mu?

Maaşım tazminatlar 4.5k civarı oldu, ek iş yapıyorum (hobi olarak sevdiğim iş) 6 k dan aşağı gelmiyor. Yıpranmıyorum , kendime vakit ayırıyorum. En basiti akşam 6.20 de eve gelsem hanımın (yeni evlendik) niye bu kadar geç kaldın der bizim mühendislerde bir tuhaflık var, şu an memnunum diye devlette çalışanı küçük görmek hatta saflık demek komedi resmen. Adam özel hastaneden 13 bin lira maaşa rağmen devlete 6 bin maaşa geçer(doktor). Biz kamudaki maaştan azcık ücretini fazla alsak küçümsemeye çalışırız.

Kamuya girmeden önce bana teklif edilen 3 bin dolardı yani şimdiki kurla 9 bin tl de kabaca , bunu kabul etseydim, sallayacaktım memurluğa , salaklık bir ömür 3 kuruşa masa başında çürümek falan filan, yersen. Emeklilik yaşı 60-65 olmuş, daha neyin davası aga. Ceo mu olacaksın, kendi firmanı kurup siemensle mi yarışacaksın. Siz özelde takılmaya devam edin bizim gibi saftiriklere de acımaya devam edin.
 
Son düzenleme:


Nie yarişmayasın siemensle sizin gibi düşünenler yüzünden türkiye bi gram ileri gitmiyo. türkiye de öle firmalar varki potansiyelleri ziyan olmus. cünkü beylerimiz yipranmak istemiyo. sevmiyosan nie okudun abi o halde hobine yönelseydin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…