eLektrik mi yoksa elektronık mı?

system16

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
308
Puanları
1
merhaba arKadaslar...
elektrık we elektronık ne kadar bır bıbırı ıle ayrılmaz bı butun olsa da sızın ıcın elektrık mı yoksa elektronık mı daha ön planda?
 
Elektronik, elektrikten daha kapsamlı olduğu için ben de elektronik derim. Elektronik mühendisliği mezunu olduğumdan böyle düşünmüyorum. Sektördeki ilerleme ve büyüme (her ne kadar bizim ülkemizde elle tutulur çok fazla birşey olmasa da..) çok ileri boyutta. Bu yüzden de CAE programları üreticileri son zamanlarda yüksek frekans elektroniğine yönelik entegrasyonlar çıkarmakta. Tabii düşük frekans için de mevcut ancak yüksek frekans ile ilgili konulara yönelme daha fazla.

Saygılar
 
Her ikisi de eşit derecede önemli, birbirini tamamlıyor
 
tabiyki elektronik ..elektrikçi elektronikçinin işini yapamaz ama elektronikçi elektrikçinin işini yapar
 
Severek yapılan işte,başarı kaçınılmazdır.Hangisini severek yapacağınıza inanıyorsanız,o
mesleği seçmek en doğrusudur.
 
Elektronğin ayrı uamanlık alanı var, Elektriğin ayrı uzmanlık alanı var. ikiside eşit, elektrik bu işin düşüncesi elektronik ise ayni fikrin gelişmiş kısmı
 
dar kalıplarda düşünecek olursak elektrik işinde daha çok istihdam ve para var.elektronikçilik tabiki daha zevkli ve kapsamlı ama çok kurumsal tesislerin haricinde kimse elektronikçi aramıyor.
 
tabiyki elektronik ..elektrikçi elektronikçinin işini yapamaz ama elektronikçi elektrikçinin işini yapar

Sizlere Katılmıyorum sn Turbojet Elektrik Gelmezse Elektronik olmaz ve bu işlevsel türev doğmazdı, Ben Elektrikci olarak Elektronik devreleri gayet güzel anlıyor ve tamir ediyorum ve hatta kendim geliştiriyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,894
Mesajlar
921,408
Kullanıcılar
451,038
Son üye
teknoinfo

Yeni konular

Geri
Üst