eLektrik mi yoksa elektronık mı?

SEVEREK yaptığın iş en kaliteli ,en güzel ,en geçerli iştir.
 
neden ikiye boluyorsunuz bu mesleğı elektrikle elektronik bence bır bına inşaatı gıbıdır bınanın kaba inşaati elektrık sivası badanası dekoru elektronik elektrikçi olmadan elektronikçiyim demekte palavra bence kusura bakmayın bazı arkadaşlarımız alınacak ama gerçek bence bu
 

Avrupada her ana dalın alt dalları ve o alt dalların uzman yetiştiren okulları vardır. Her şeyden anlıyorum her şeyi biliyorum diyen insan hiç bir şeyden anlamaz. Teknik eleman çalıştığı dalın bir en fazla iki alt dalında uzman olur diğer alt dallardan da mesleki ehliyeti gereği daha yüzeysel bilgilere sahiptir. Bu işin olması gerekeni budur.Avrupa bu yolda hızla ilerlemektedir bizde ise etikette herşeyi bilen görünen (elektrik-elektronik , mekatronik gibi çok geniş konulara sahip )gerçekte hiç bir alana hakim olmayan mezunlar görmekteyiz. Bu ve buna benzer sayısız geri kalmış uygulamalarımızdan dolayıda avrupa birliğini haketmediğimizi düşünüyorum.
 
ikisi de cok onemli ama elektronik deki gelismelerin hizli olmasi ve sinir tanimamasi merakli arkadaslar icin daha cekici gelior. tabi bana da.
 
Bence elektronik....Ama ülkemizin durumunu düşündüğümüz zaman maalesef elektronikte ileri teknolojilere sahip değiliz..ve piyasada özelleşmiş kurumlar dışında elektronikçilere pek ihtiyaç duyulmuyor....Bu yüzden Türkiye şartlarında elektrik denebilir.Yine de hangi alana ilgimiz varsa o alanı seçmek en iyisidir...
 
tabiyki elektronik ..elektrikçi elektronikçinin işini yapamaz ama elektronikçi elektrikçinin işini yapar

sen öyle sanmaya devam et. elektrik le elektronik birbirinden ayrılamaz ama ikiside birbirinin işini yapamaz. elektrik porjesi çizmek yada bir evin elektriğini döşemekle elektrikçi olunmaz.
 
bence ceyran
neden mi? ekmek teknemiz hobimiz ışığımz sobamız vs vs vs saygılar
 
almanyada elektrik mühendisliği 3.sınıfta çeşitli dallara ayrılıyor.elektrikte,kontrol ve otomasyon,enerji,bilgisayar bilimleri diye.Yani herşeyin temeli elektrik ondan sonra istediğiniz branşta uzmanlaşmanız gerekiyor.en doğrusunun bu olduğuna inanıyorum.ülkemizde elektronik sanayi çok gelişmiş olmadığından çoğu firmada kopyala yapıştır mühendisliği yapılıyor.tavsiyem hangisini seviyorsanız onu seçin iki alanda ülkemizde her zaman geçerli meslekler.
 
elektrık sektoru cok genıs bır alana yayılmıs durumda parası da cok ta ıyı eger ısını bılırsen tabı bence arkadaslarımın dedıgı gıbı elektrık temel bır meslektır.bence elektronık 2.planda benım ıcın
 
elektrik -elektronik;ikisde birbirinden ayrılmaz bir bütündür.hangisini yapmalıyız a gelince:yeteneği olan her ikisinide birlikte yürütebilir.fakat birbirleri ile kesişen işlerde.bir elektronik işi ile bobinaşı bütünleyemezsiniz.bunun yanısıra otomasyonla elektronik ikiz kardeş gibi dir.
sonuçta insan neyi severse ,hangi konuya yetenekleri yatkınsa o işi yapmalı.bence 1 yönü ile saplantıya kapılarak tartışmak anlamsız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…