Samet kardeşim..
Ben 10 yıl TSK'ya hizmet ettim.Benim burada Ast. olmazsın derken kastım derslerin değil.Mantialiten düşünce biçimin yalnış. Mülakatta bunu anlarlar büyük ihtimal.
Heleki Ast. gibi ihtisası dışında çalışma olasılığının çok çok yüksek olduğu bir ortama girmek isteyeceksin ama önündeki işe umurumda değil diye bakacaksın.Kusuruma bakma ama TSK'da o işi seve seve öğretiler adama.Eğer Ast. olursan zaten istemediğin bir sürü kurs,eğitim ve sorumluluk alacaksın eğer bu mantıkla bakarsan onlara da mı umurumda değil diyeceksin?
Galiba senin kafanda Ast. olur sadece işimi yaparım (pic proglama yada kontrolcülük) diye bir kurgu var.O işler öyle yürümez TSK'da yeri gelecek kantin işleteceksin yeri gelecek güvenlik işine bakacaksın yeri gelecek araba tamirinden sorumlu olacaksın,sana bir görev verilirse o işi yapmak zorunda kalacaksın hemde iyi yapmak zorunda.TSK insandan verim almanın alasını bilir.
O yüzden bu mantıkla iş yapacaksan, dersi öğrenmek için değilde sadece geçeyim diyeceksen,sorumluluk alıp extra iş yapmayacaksan v.s bence hiç bulaşma Astsubaylığa.Hasbelkader olsan bile burnundan getirirler yada o kafa yapını 6 ayda yontup yeniden dizayn ederler. Bence birileri ensende boza pişirmeden kendin yanlışlarını ve bakış açını düzelt.
Bu şekilde hem daha çok şey öğrenirsin hem işini iyi yaparsın hemde istediğine kavuşma ihtimalin artar.
Ha değişmem dersen büyük ihtimal senin bakış açın mülakat heyetinin umurunda olmayacaktır.
umarım ne kast ettiğim anlaşılmıştır.