Elektrik motorları

hakan19057

Üye
Katılım
8 Kas 2015
Mesajlar
9
Puanları
1
Performans Ödevi yardım edermisiniz
Soru:1Adet 3Fazlı Asenkron motor 4tane start butonu ile aşağıda verilen şarta göre çalıştırılmak isteniyor:
Butonlardan sadece herhangi 2tanesine basıldığında motor kesik olarak çalışacaktır.
İstenildiği kadar kontaktör kullanılabilir bunun devresi ve çalışmasını yazabilecek biri varmı ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Motor 4 tuştan herhangi ikisine basıldığında çalışacak , 1 tanesine basıldığında çalışmayacak mı ?
 
Şema yukarıda. Bakarsan tek butona bastığında neden calısmayacagını anlayabilirsin. Onu anlayamayacak kadar temeliniz de yoksa bölüm değiştirin. Ayrıca insanlara hitap ederken de biraz seviyeli olursan hoş olur. 15 yaşında adamsın (seni adam yerine koyduğumun kanıtı) ağzından birader lafı eksik olmuyor.
 
Beornn kardeşim sinirlenme gençlik işte bu cizdigin şema kapali şema dimi açik şema çizermissin muüsait olunca şimdiden tşk ederim.
 
bir adet 3 fazlı asenkron motor 4 tane star butonu ile aşagıda verilen starta bağlı çalışacaktır butonlar sadece herhangi ikitanesine basıldığında motor kesik olarak çalışacaktır bunu yapabilen varmı yardımcı olurmusunuz bugun bana yarın size tsk
 
çok saolun çalışma prensibi hakkında katabilecekleriniz varmı ?
 
sorunun cevabı bu olmamalı. her hangi iki butona basılınca çalışması isteniyor. birbirine seri olmayan butonlara basılmayınca çalışmaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…