Öncelikle bende daha yeniyim ama gördüğüm daha çok bilgi eksikliğin var. Bir çoğu işin içine girince öğrenilecek olsa da baştan da ciddi bir araştırmaya ihtiyacın var. Her şeyden önce hiç
Elektrik projesi çizdin mi ? Önüne koydular 5 katlı bir apartman ya da bir otel mimarisi ,tüm zayıf ve kuvvetli akım projesini çıkarabilecek misin ? Bunlar bir hesap et derim ,hatta imkanın varsa biraz çalış öncesinde. Ben ,özellikle tekniker abilerimden çok şeyler öğrendim ,hala daha öğreniyorum ,Allah binlerce kez razı olsun hepsinden özellikle de birinden
YG ,eski adıyla OG proje işi ayrı bir olay ,bilen birinden görmen şart öncelikle. AG proje yani iç tesisat projede ise biraz daha basit ama karmaşık çok daha ve sabır isteyen bir iş.Buradan olmaz ,imkanın varsa yardım ol öncelerde derim ben
Fiyat olayına gelince ,dediğim gibi bir oda fiyat listesi var ama bölgesel azaltma katsayıları ile bu azalıyor. EMO nun EN AZ ÜCRET TANIMLARI isimli kitabı var internet sitesinde ,onu oku fiyatlar hakkında bilgi sahibi olursun zaten. Diğer fiyatlar ise özellikle taahhüt işi tamamen bulunduğun bölgenin piyasasına göredir.Trafo bakım yani YG İŞLETME SORUMLULUĞU o trafo bakım dediğin.Riskli ve bilgi isteyen bir iş ,hemen atılma derim ,bilen birileriyle PASLAŞ derim