Yönetmelik, standart ve de tekniğe uygun olarak; uygulamada sorun teşkil etmeyecek şekilde tasarlamanız gerekir. Cedetaş'taki bir hanımefendi iğneyle kuyu kazmak demiş, ben de ilmik ilmik desenli halı dokumaya benzetiyorum. Ufak ayrıntıları düşünmek de gerekebilir proje hazırlıyorken, bazen de bilgilerinizi düzleme nasıl çizerek yansıtabileceğiniz bile bir uğraş olabiliyor.
Saha bilginiz olmasına gerek yok. Tam aksine proje hazırlamayı bilmeyen, sadece sahada çalışmış kişiler projeyi bazen anlamlandıramadıklarından, bu tür söylemlerde bulunuyorlar. Siz zaten özentisiz hazırlanmamış mimari, mekanik, yangın tahliye, vb. projeler olduğu sürece, rahat bir şekilde elektrik projesi tasarımını yapabilirsiniz. Tabî ki, yukarıda yazdığım gibi; yönetmelik, standart ve teknik bilgileriniz de olmalı.
Elinize doğrudan yönetmelik ve standartları alıp, okuyabilirsiniz; projeleri alıp inceleyebilirsiniz; ama bence en iyi öğrenme metodunuz, proje incelemeniz, gördüğünüz unsurları da teknik forumlarda, teknik yazılarda, vb internetten araştırmanız ve sormanız (buradaki forum gibi), bunlara yönetmelik ve standartlarda karşı düşen kısımları araştırmanız, vb. şekilde tersten mühendislik tarzı olur. Size öğretebilecek biri yoksa tabî ki. Çok ayrıntılı hiçbir kursta öğrettiklerini sanmıyorum; ama en azından ruhsat projesi hazırlamayı öğretenleri olabilir. Basit ruhsat projeleriyle başladıktan sonra, yavaş yavaş ilerleyebilirsiniz. Özelden yazarsanız, belki size yardımcı olacak bazı birkaç önerim de olabilir.