Elektrik tasarruf cihazı


Sadece çamaşır, bulaşık, kurutma, flüoresant lamba ( içinde balast var, bobin ) gibi ürünler varsa faydası vardır tarzı açıklamalar malesef kandırmaca.

Şunu unutuyoruz, endüktif bileşenin aktif tüketime hiç bir etkisi yoktur. Adı sıralanan cihazlarda sargılı tüketiciler ( bobin ) vardır. Endüktif bileşenin ortadan kaldırılması total akımı düşürecektir. Ancak bu düşüşün aktif tüketimi azaltma gibi bir etkisi kesinlikle yoktur.

Sadece ve sadece eski tip mekanik sayaçlarda etkisi vardır. Eğer tesisteki elektrik sayacı mekanik ise gerçekten tüketimi azaltarak etkiler. Total akımın manyetik çentikleri diskin dönüşünü azaltır. Ancak belirtmem gerekir ki tüm Türkiye'de bunun farkında olan elektrik dağıtım şirketleri eski mekanik sayaçları dijital sayaca dönüştürüyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu da,başka mucize! bir tasarruf cihazı.Cam kırılmalarına karşı! içine cam macunu koy-
mayı unutmuşlar!

Başka bir mucize ! Hem de 45 kW için ( monofaze ! ) .Kondansatör solda.
 

Ekli dosyalar

  • Tasarruf 2.rar
    1.7 MB · Görüntüleme: 22
  • Clean Energy.rar
    4.1 MB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…