Evet, sayın yawuz kendim yaptım.
Bizim emektar ev 50 yıllık eski bir ev. Rahmetli babamın binbir zahmetle yaptığı 2 katlı müstakil ev. Geçen süre içinde iyice dökülmeye başlamıştı. Elimi attığım yer elimde kalıyordu. Çocuklar evlenme çağına geldiklerinde gelen giden çok olmaya başladı. Evi boşaltıp, 1,5 sene kiraya çıktım. Alt kat betonarme, üst kat yığma idi. Yani üst katın tavanı ahşap. Çatıda eskimiş tahtalar üstünde kırık dökük kiremitler, her yağmurda evin içine leğenler diziyorduk. Temelden başladım, çatıdan çıktım. Eski sıvalara varıncaya kadar kazıdım.
Elektrik, su tesisatını komple yeniledim. Kalorifer tesisatını yaptım. Eski kapı pencereleri yeniledim. Yerde tahta döşeme vardı, söküp laminat parke yaptım. Duvarları saten sıva yaptım.
Çatıya yeni 5x10 (beşe on ) ağaçlar alıp komple yeniledim. Kiremitleri atıp, ondulin yaptım. Bütün bunları yaparken sadece bir gün ameleye harç yapması için 60 tl. yevmiye verdim.
Çok uğraştım ama evim şimdi çok güzel oldu. Villa gibi oldu desem yalan olmaz.
Eeee..bütün bunları yaparken kendi mesleğim olan elektrik işini baştan savma yapamazdım. Her makinanın linyesi ve sigortası ayrı ayrı. Klimanın linyesi ayrı, kombinin linyesi ayrı. Elimde bol miktarda
Sigorta vardı. Arabın yağı bol bulma hesabı bol bol kullandım.
20 sigortalı plastik pano kullandım. Zil trafosu, merdiven otomatiği hepsi panonun içinde. Prizleri üst sıraya, aydınlatmayı alt sıraya bağladım. Sadece tv. prizi alt sırada. Alt sırayı şebekeden ayıran 1-0-2 kutup değiştirici pako şalter kullandım. Tavan arasında 2 adet 100 Ah.lik jell akü var. Öncelerden çatıdaki türbinle dolduruyordum. Yanımıza 5 katlı bina yapılınca iş görmez oldu. Ben de bir akü şarj cihazı yaptım ve aküleri şebekeden şarj ediyorum. 2500 w.lık bir de inverterim var. Elektrik kesilince lambalarımı yakıp, televizyonumu izliyorum