Elektrik tesisat kursu

Katılım
22 Nis 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
54
Merhaba arkadaşlar

20 yıl beyaz yaka olarak çalıştıktan sonra şartlar beni kendi pansiyonumu açmaya itti. 20 yılın 7 yılı banka müdürü olarak çalıştım ne zaman bir ustaya ihtiyacım olsa Ankara'nın kolaylıklarındna faydalanarak hemen birini buluyordum. Şimdi ise basit bir iş için bile 150-200 TL isteyen ve ihtiyacım olduğu gün asla gelmeyen üstüne üstlük işi de yapamayan ustaların olduğu bir yerde yaşıyorum. Elektrik ve su tesisatçılığı için kursa gitmek istedim. Ankara'da özel kurs da buldum ama kurs beni kabul etmedi. Önce çıraklık okuluna gitmen gerek dedi. Tabi 50 yaşındaki biri için çıraklık okuluna gitmek pek olası değil. Anlayamadığım parasını vererek kurs almak istiyorum ve özel kurs beni kabul etmiyor yönetmelik böyleymiş.
Basit işlerimi kendi kendime yapabilmek için katılabileceğim bir kurs var mı bilginiz var mı? Ankara'da olması gerekli tabiki.
Saygılarımla

Mehmet Serdar KILIÇ
 
Basit işler için , kurs gerekmez .
 
Hocam ilgi ve anlayışınız güzel fakat insanlar bu mesleği öğrenebilmek adına yıllarını veriyor. Evdeki ufak işleriniz için kurs bulamadıysanız forum yardımıyla resimlerini çekerek bilgi alabilirsiniz. Ayrıca hiç bilmediğinizi bildirerek yazın elbette size yardımcı olunacaktır. Elektrik işleriniz için ana sigortaya yani bina girişindeki sigorta ve sayaç kısmında çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Mutlaka kontrol kalemini yanınızda bulundurunuz. Elektrik varken işlem yapmayın . Sigortayı kapatarak işlem yapınız. Evde örneğin priziniz çalışmıyorsa kontrol kalemi ile her iki deliği kontrol ediniz. Kontrol kaleminde ışık yanıyorsa o kısım fazdır.Yani elektrik vardır. Diğer kısım yanmayacaktır orası nötr olur yani orada elektrik yoktur. Diğer sarı bir kablo varsa oda topraktır bu kablodanda zarar gelmez. toprak kablosu faz ve nötrden hariç orta kısımdaki bağlantı noktasına bağlanacaktır. Priziniz çalışmıyorsa kablo yerinden çıkma olasılığı olabilir o yüzden daire içindeki sigortayı kapatarak prizinizi açarak kontrol edebilirsiniz. Her sigorta farklı priz yada lamba gruplarına bağlı olabilmektedir. Dilerseniz tüm sigortaları indirerek yada sırayla sigortaları indirip kontrol kalemi ile kontrol ettikten sonra elektrik yoksa işlem yapabilirsiniz. Fakat her kabloya dokunmadan önce elektriği kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. faz-nötr ve toprak kablolarını birbirine değdirmemeniz gerekmektedir . Faz ve nötr birbirine değdiğinde kısa devre olur ve ana sigortaya kadar atabilir. İşiniz bittikten sonra sigortayı kaldırarak tekrar kontrol edebilirsiniz. Söylenmesi gereken çok şey var fakat başında belirttiğim gibi işlem yapmadan önce usta çağırmak istemiyorsanız forumdan sorabilirsiniz daha sonra işleme koyulabilirsiniz fakat çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim mümkünse anlayan birine yaptırmanız daha iyi olacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…