Elektrik tesisatinda bir suru renk var

qwqwqw2401

Üye
Selamlar ışık düğmesinin arkasına aldığım akıllı röle için nötr kablosu gerekiyor ben de kabloyu aldım fakat hangi kablodan çekeceğimi anlamadım yardımcı olur musunuz aşağıya görselleri bırakıyorum.
Not: Düğmeye giden kablolar kahverengi.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    162.9 KB · Görüntüleme: 48
  • image.jpg
    image.jpg
    123.9 KB · Görüntüleme: 44
  • image.jpg
    image.jpg
    126.9 KB · Görüntüleme: 44
Merhabalar.
Kırmızı kablo olan sol taraftaki buatla bir işiniz yok.
Anahtarın üstündeki buatta nötr sarı kablolar.

Teşekkür ederim, o zaman anahtara bağlı olan kablo faz kablosu değil mi?
Aman dikkat! Ölçmeden biçmeden bağlantı yapmayın. Geçen gün bir dairede renkleri bırak normalde fazın anahtara gelmesini ve oradan ampule gitmesini gerekirken, adam maalesef fazı ampulden dolaştırmıştı. Yıllarca lamba yanmıyor diye bırakılmış. Ben de buattan çevirmeye zamanım olmadığından o şekilde çalışır hale getirip bıraktım. Ampul değişiminde tehlikeye açık bir durum! Ayrıca işim bu olmasa da hem kendi evimde hem de müdahale ettiğim tesisatlarda düğmeden gelen fazı ampulun dip kısmına bağlarım. Maalesef kablo renk standartlarına ise tesisatı çeken birçok usta uymuyor!

Aman dikkat! Ölçmeden biçmeden bağlantı yapmayın. Geçen gün bir dairede renkleri bırak normalde fazın anahtara gelmesini ve oradan ampule gitmesini gerekirken, adam maalesef fazı ampulden dolaştırmıştı. Yıllarca lamba yanmıyor diye bırakılmış. Ben de buattan çevirmeye zamanım olmadığından o şekilde çalışır hale getirip bıraktım. Ampul değişiminde tehlikeye açık bir durum! Ayrıca işim bu olmasa da hem kendi evimde hem de müdahale ettiğim tesisatlarda düğmeden gelen fazı ampulun dip kısmına bağlarım. Maalesef kablo renk standartlarına ise tesisatı çeken birçok usta uymuyor!
Hocam anahtarın üstteki buattan kabloları sarkıtıcam sigortayı açıp bakıcam kontrol kalemi ile hangisi faz hangisi nötr diye sonra nötr olandan aşağıya doğru kablo çekeceğim. Başka yapmam gereken, kontrol etmem gereken bir şey var mıdır? Bir de nötr çekeceğim kablo topraklama kablosu sıkıntı olur mu? Elektrikçiye nötr kablosu dedim bunu verdi çapları aynı zaten de.

Aynen,nötürü indirmek yeterli.

Nötür kablosu olarak renk diyorsanız standart olarak mavi ya da siyah renk, faz içinse kahverengi ya da kırmızı (kırmızı ve siyah renkler dc için kullanılır). Ampul için 1.5mm2' lik kablo, priz için 2.5mm2' lik kablo yeterli.

Aynen,nötürü indirmek yeterli.

Nötür kablosu olarak renk diyorsanız standart olarak mavi ya da siyah renk, faz içinse kahverengi ya da kırmızı (kırmızı ve siyah renkler dc için kullanılır). Ampul için 1.5mm2' lik kablo, priz için 2.5mm2' lik kablo yeterli.
Hocam çekeceğim kablo 2.5 luk sıkıntı çıkmaz değil mi?

Yer uygunsa sorun olmaz ama 2.5'luk kablo gereksiz. Sadece düğmeyi açıp kapatacaksa 0.75'lik kablo bile yeterli gelir.

Forum istatistikleri

Konular
129,832
Kullanıcılar
452,658
Son üye
yılmaz_yılan
Geri