Üniversitelerin bu konuda bir sürü çalışması oldu. Onları inceleyin bence.Merhaba arkadaslar, bir projeye baslamak istiyorum ama eletrikle ilgi hic bir fikrim yok sizden yardimci olmanizi rica ederiyorum.
Elektrikli araclar icin arac ustu gunes paneli koymayi dusunuyorum 2 Panel 270 w gibi dusunursek elektrikli arac sarj edilebilirmi ?
Bunun ticari versiyonu var 240 000€ verirseniz sizin oluyor.Merhaba arkadaslar, bir projeye baslamak istiyorum ama eletrikle ilgi hic bir fikrim yok sizden yardimci olmanizi rica ederiyorum.
Elektrikli araclar icin arac ustu gunes paneli koymayi dusunuyorum 2 Panel 270 w gibi dusunursek elektrikli arac sarj edilebilirmi ?
Oncelikle ilginize tessekurler, lightyear projesinde arac uzerine giydirilmis Panel, benim dusundugum, arac ustu bagaj gibi dusunebilirsin, surus halinde ilave menzil destegi + park halinde acilip iki kati uretimle bataryalari doldurmak. Benimkiside sadece bi dusunce, sen en azindan ufak tefek projeler yapiyormussun.Bunun ticari versiyonu var 240 000€ verirseniz sizin oluyor.
Lightyear 0 Hollandalı bir girişimcinin projesi günlük 70km ye kadar solar dan menzil ekleyebiliyor.
Yüksek verimli motor/panel, hafif şasi, şu anki mühendisliğin//teknolojinin ulaştığı yer olarak görünüyor.
2*270w yüksek bir değer olsa da aracın sistemine müdahele etmeniz gerekiyor. Genelde 400v HV battery şarj etmeniz için minimum volt ve watt ulaşmanız gerekiyor. Bunu başaran Amerikalı hobbyistler var. (parası ve zamanı bol)
Örnek
EV deki HV battery AC çevrimi olmadan DC üzerinden de şarj edebilirsiniz. EV charger'lı solar inverterler var.
Örnek Single Phase'de CCS level 1'den 6 kat hızlı charge edebiliyor.
Güzel bir konu ancak
Türk Lirası ile maaş aldığımdan dolayı bilgi ve tecrubemi pratiğe çeviremiyorum. Sadece youtube daki videoları izleyip küçük ölçekte projeler yapıyorum.
Merhaba arkadaslar, bir projeye baslamak istiyorum ama eletrikle ilgi hic bir fikrim yok sizden yardimci olmanizi rica ederiyorum.
bak güzel insan ilk post için, fikir sahibi olmak için, en küçüğünden bir elektrikli iki teker al ve panelle şarj etmeye kalk ve sonucu görGunumuzde kullanilan elektrikli araclar icin dusunuyorum, yani onlarin ustunde ne aku var ve kac amper hic bir fikrim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?