Elektrikli Odaklayıcı İçin Doğru NEMA 17 Motoru Nasıl Seçilir?

Patrick202

Üye
Herkese merhaba, skysmotor.com.mx'ten bir NEMA 17 step motor kullanarak elektrikli bir odaklayıcı yapmayı planlıyorum. Seçim sürecinde bazı sorularım var ve tavsiyelerinizi rica etmek istiyorum:

1. Bir odaklayıcı için uygun tutma torku nedir? Yaklaşık 40 N·cm yeterli mi, yoksa daha yüksek bir değer mi önerilir?

2. Dişli kutulu bir NEMA 17 seçmek gerekli mi, yoksa mikro adımlı sürücü hassasiyet gereksinimlerini karşılayabilir mi?

3. 1,8° ve 0,9° adım açıları arasında odaklama hassasiyetinde önemli bir fark var mı?

4. Düşük hızlarda çalışırken titreşim ve rezonansın görüntü kalitesi üzerindeki etkisini nasıl azaltabilirim?

5. Astrofotografi ortamlarında (düşük sıcaklık, uzun süreli çalışma) motor akımı ve ısı dağılımı ile ilgili özel öneriler var mı?

Deneyimli üreticilerin model seçimleri ve sorun giderme deneyimlerini paylaşmalarını memnuniyetle karşılıyorum. Çok teşekkür ederim!

Yapmayı düşündüğünüz sistemle ilgili daha fazla bilgi vermeniz gerekir.

Ancak sorularınıza sırası ile cevap verirken, detaylar daha net anlaşılacaktır

1. Gereken torku bulabilne için sistemin max hızı ve hareket eden parçaların toplam ağırlığı gerekir.
Ayrıca sürtünme ve/veya "karşı koyma" gücü varmı, belirtilmelidir.

2. Hasas işlerde Planet redüktör kullanılmalıdır ve diğer özellikler göz önune alındiğinda, evet, büyük ihtimalle gerekecektir..

3 Bu en son tartışılacak detaydır, redüksiyon ve mikro-step değerleri ile önemsiz kalabilir.,

4. Hız ne olursa olsun, (limitler dahilinde) hiç titreşim olmamalıdır, akselerason / deselerasyon değerleri ve mekanik dizayn ile bu giderilir..

5. Çalışma ortamı bilgileri gereklidir (ısı, nem, vs.)

Son düzenleme:
Odaklayıcıyı teleskop veya fotoğraf makinesi için mi kullanacaksın?
Merceğin bağlı bulunduğu vidanın adımını step motor adımına bölersen odaklama adım uzunluğunu bulursun.
1,8° = 200 adım
0,9° =400 adım
Vida adımı 1mm olursa 1/200=0.005mm=5 mikron
Vida adımı 1mm olursa 1/400=0.0025mm=2.5 mikron

Vida adımı küçüldükçe step motorun adım sayısı arttıkça hassasiyet artar.

Senin mercek düzeninin nasıl ayarlandığını bilmiyorum. vidalı olduğu kabul ettim.
Elle ayarlanan fotoğraf makinelerinde zoom ve odak ayarı için vida var.

Aklıma sonradan geldi bu hesap motor dişlisi ile merceğe bağlanacak dişli aynı diş sayısına sahip ise geçerli.
Değişik oranlarda motora küçük merceğe büyük dişli takılırsa oranları oranında hassasiyet artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…