Kadir Mert Avcı
Üye
Bu multimetre ile nasıl ölçüm yapacağımsoğutucuya bağlı siyah malzeme var3 ayaklı malzeme triyak belki o bozulmuş olabilir (devrede diyak diyot transistör direnç var öncelikle bu malzemelerin ne işe yaradığına bakarak sizinkilerle karşılaştırın derim)
Diyot ve direnç kademesi hangisi oluyor birde hangi parçalarını ölçmem gerekiyor yeni yeni bu işlere merak sardım devamı güzel olacak kontrol kalemi ve siz değerli arkadaşlarım sayesindemultimetrenin diyot ve direnç kademelerinde ölçüm yapacaksınız kesinlikle ENERJİ YOK İKEN ölçüm yapın
maleme ölçümünü bilmiyorsanız müdahale etmeyin.servise verin.
Arkadaşım Merhaba söylediğin gibi butonu kısa devre varmı diye kontrol ettimO devrede bozulacak parca ya butondur ya da triyaktir.
Butona bas 2 bacaginda kisadevre var mi kontrol et varsa saglam yoksa arizalidir.
Triyakin olcumunde bazi sitelerde A1 ile gate arasinda iki yonlu 40 - 60 ohm deger gostermelidir der. Ben bu degere inanmiyorum. 200 ohm cikan da oldu ama saglamdi. Bu 40 ohm 60 ohm cikmadi 250 ohm cikti bu triyak arizalidir deme.
Ayrica A2 ile gate A1 ile A2 arasi sonsuz direnc gortermeli.
5 yil once actigom avometre ile ilgili birkac soeu konuyu incele. Cok faydasini gorursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?