Elektrikli Süpürge Kartı Arızası - Philips Marathon Ultimate FC9932

Bu kartta yer alan elektrolitik kondansatör ve yanan 10 ohm' luk direncin asıl fonksiyonu motoru süren triyaktan önce tam olarak nedir onu net olarak bilebilmek lazım, 10 ohm direnci yani R110'un direnç renk kodunu yanık halindeyken üzerinden direk okuyup mu yoksa tahminen mi satın aldınız? Soğutucuya bağlı triyağı ölçüp kısa devre açısından da ölçerek sağlamlığına baktınız mı? D5 diyodu sağlam mı kısa devre mi (açık devre mi ya da içten patlamış mı) onu da bir ölçün. Kolay gelsin.

Arkadaşlar merhaba. Bu mesaj sayesinde 3000 tl masraf gidecek denen süpürgemi kendim yaptım. Buraya yazarak sizlere de faydalı olmak istiyorum .Benim arıza direkt olarak bta 312 triyak tan çıktı. (Bunların ne olduğunu da bilmem ben, buradan okuyarak araştırıp aldım ve kardeşim ile birlikte kendimiz değiştirdik.) Arıza çıktı derken cihazla falan ölçmedim, parçayı aldım taktım düzeldi. Ankara da elektronikçiler sitesinden bta 312 olmadığı için bta 212 aldım 65 TL, taktım ve düzeldi. Diyak D8K yazmış arkadaş, ama parçacı onu DDK diye okudu; fakat ben ona dokunmadım. Sadece triyak değişimi kafi geldi. İlgili iş yerinin telefon numarasını alıp buraya daha sonra yazarak il dışındaki arkadaşlara da faydası olsun isterim. Şayet konu açılma nedeni olan arızanız var ise BTA 312 parçası arızalıdır, hiç yorulmayın. Arkadaş ilk mesajda öyle güzel anlatmış ki arızayı, ben kendim anllatsam ancak bu kadar güzel anlatırdım. Arızanız bu ise çözüm BTA 312 değişimidir.

Ekli dosyalar

• bta 312.jpeg
    68.2 KB · Görüntüleme: 30
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…