ELEKTROBANK kitabı

Elektrik Elektronik mühendisliğine yeni başladım. proje şirketinde çalışıyorum ve bu konuda çok tecrübesizim elektrik konusunda bana yardımcı olabilir mi çalıştığım yer tamamiyle elektrik ağırlıklı.
 
Üzerinden bayağı bir zaman geçmiş olması nedeni ile ben de kendi görüşümü yazayım(satışlarını olumsuz etkilemez diye yazıyorum alan almıştır çoktan). Kitap toplama bir kitap, 2008 yılında yeni baskısı çıktığında almıştım. Bana göre suya sabuna dokunmayan bir kitap. Örnekler çok zayıf ve çeşitsiz, ayrıca güncel de değil. Bugüne kadar işime net yarayan bir tarafı olmadı diyebilirim. İnternet çağından önce olsaydı tablo ve cetveller işe yarayabilirdi ama artık bunlara zaten ihtiyaç yok, doğrudan üretici kataloglarına ulaşabiliyoruz.
 
Birbirine zit iki farkli yorum var kitap hakkinda. Farkli bir yorumu olan var mi. Almali miyiz yoksa gunun kosullarina cevap veremeyecek kadar geride mi kaldi
 
Bana forumda kendisine yardımcı olduğum bir arkadaş hediye etmişti(kargoyla yollamıştı) sağolsun. İşe yarayacak hazır tablolar topluluğu diye özetleyebilirim. Emo ajandası arkasındaki teknik bilgiler kısmı benzeri ama epeyce kalın bir kitap.
Nette bulamayacağın bilgi yok diyebilirim. Benim kitap şuan kitaplıkta üzerinde yarım parmak toz vardır
 
Nette bulamayacagimiz bilgi yoksa, bir bilgiye ihtiyavimiz oldugunda degil de bos zamanlarda kendime ne katarim diye okunacak bir kitap. Emo ajandasini iki sekilde de kullaniyorum ben. Hem lazim oldugunda hem bos zamanlarda
 
Kitabın kötüsü olmaz hele hele böyle faydalı bir teknik kitabın. Alıp okuyun. Meslektaşlarıma her zaman diyorum mesleki makaleleri okuyun, katalogları inceleyin, mesleki kitaplar okuyun.
Zaten bir konuda yeterince kitap okuduğunuzda o konuyla alakalı bir yerlerde yanlış birşeyler yazıldığında hemen anlayıp tebessüm ediyorsunuz yani o doygunluğa geliyorsunuz.
Doğru kaynaklardan olmak kaydıyla okumaktan zarar gelmez.
 
Hazreti Ali " Bana bir kelime öğretenin kölesi olurum " demiş.Bu kitap,bir kelimeden daha fazlasını anlatıyor.Son zamanlarda,Sn.İsmail Kaşıkçının 3-4 kitabını aldım.İnsanlara,Ünvanlı ! ve yazılı kaynak gösterildiğinde daha az zaman kaybediliyor.Ünvanı olmayanların yorumları,bazılarına ! batabiliyor.Ayrıca,elinin altındaki kaynak,Googl'dan daha pratik gelebiliyor.Bilginin ve kitabın fazlasının kimseye zararı olmaz.
 
@fahri yetiş
Kaşıkçı hocanın kitapları teorik-akademik mi? yoksa pratik mi? teorik kitaplardan pek istifade edemiyorum genelde ders kitabı formunda olduğundan onlardan zaten bolca var. Elimizin altında kaynak kitap bulunması elbette faydalı birşeydir.

Emo da kurs alırken itü den bir hocamız gelmişti, bize akım hesabı yaparken akım trafolarının kablolarının kesitini hesaplamıştı, çok komiğime gitti, fazla akademik çalışma bize yaramıyor pratikten çok uzak kalıyorlar. Şu ana kadar akım trafosu için kablo kesiti hesaplayanımız oldu mu? Ne demek istediğimi inşallah anlatabildim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…