elektromıknatıs yapımında demir nüve yerine sabit mıknatıs kullanımı?

Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
163
Puanları
1
Yaş
39
Sevgili arkadaşlar kafamı meşgul eden bir soru var birkaç gündür. Bugünlerde atölyemde olmadığım için deneyemedim.

Elektromıknatıslarda demir nüve yerine ferromanyeetik mıknatıs yahut neodyum mıknatıs kullanırsak sabit mıknatısın manyetik çekim kuvvetinde bir artış gözlenir mi?

Yahut elektromıknatıslarda akım yönü değiştirilerek kutuplanma yönü değiştiriliyor, acaba nüve yerine sabit mıknatıs kullanıldığında ve akım sabit mıknatısın tersi yönde kutuplanacağı şekilde uygulanırsa durum ne olur?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
mıknatısın alanıyla aynı yönde akım verildiğinde bir miktar artış olabilir, ters yönde akım verildiğindeyse mıknatısın alanı zayıflar ve bir müddet sonra mıknatıslık özelliğini kaybeder
 
peki bobinlerin dc akım altında çalıştırıldığında, enerji kesildiği anda oluşan ters indüksiyon diyot vasıtası ile söndürülüyor. O esnada anlık bir kutup değişimi de olur mu, fark edilebilir mi?
 
dc akım kesildiğinde manyetik alan da sıfıra doğru iner dolayısıyla mıknatıslık kutbu olarak zayıflama ve sıfıra inme olduğunu düşünüyorum.yanlış ise düzeltin. herhalde bobine , akıma ve gerilime bağlı olarak değişir diye düşünüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…