Elektronik Loboratuvarı

buzzaly

Üye
Katılım
8 May 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
42
Kurumsal bir firmada elektronik Bakım şefiyim.bünyemize 2 fabrika daha kattık.toplam 3 fabrikanın endüstriyel kart arızalarını onarıyorum.patron fabrikamızda bir elektronik laboratuvarı kurulması için talimat verdi.benden de ne eksiğin varsa tamamla dendi.sonuçta bende bazı arızaları yapamıyorum bundan dolayı dışarı gidiyor.dışarı giden kartları 100/5-6 lara çekmek için tam teçhizatlı bir laboratuvar kurucaz.şu anda elimde olanları yazmak istiyorum.25mhz komponent test modlu osiloskop.1 adet xytronic lf8800 lehim ve vakum istasyonu.852d sıcak hava,fluke 115 ve protek 506 multimetre.ilk olarak polar t6000 , 4x mikroskop ve universal programmer aldırıcam fakat ben eksik kalmadan hepsini almak istiyorum buna istinaden ne almam gerekir diye sizlerede sormak istiyorum.bir elektronik laboratuvarında olması gereken malzemeler nedir.iğneden ipliğe kadar.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
 
o kadarda abırtı değil yahu.fiber optik kablo ile işim olmuyor.
 
ne tamir edeceğine göre değişir.

pir dedektörlü apartman aydınlatmasımı? yoksa hava savuma milimetrik dalga radarımı?

pir dedektör ise elindekiler kafi ama RF,analog,program vss içeren bir kartsa ona göre bir tavsiyede bulunalım. he radar felansa AGILENT, ROHDE SCWAHRZ önerelim. ne tamir etceksin hocam? :)
 
tamir ettiğim kartlar iplik fabrikasında kullanılan kontrol kartları ve inverterler.kartların %80'inde eprom mevcut.en az 100 çeşit kart var.eprom programlayıcı ve ultraviyole silici kesinlikle alinacak.işte kart tutucudur mikroskobudur inciği boncuğu hepsi.işin iyi tarafı bütçede bir sınır yok.1 kere olsun tam olsun isteniyor inşallah sizlerinde yardımları ile.
 
motor encoderları ve bazı sinyal takipleri için (PWM) skop gerekecek
bir adet fonksiyon jeneratörü (kare,üçgen sinus jeneratörü)
bolca mazleme çekmecesi
ESD bileklik ve ESD havya ERSA pico öneririm.
fluke marka multimetre
kart temizliği için izopropil alkol
kart kaplamak için plastic coater spray (kartların sudan etkilenmesini önler)
lehim temizleme kablosu (makara şeklinde satılır anten kablosu gibi çok damarlı)
lehim pompası
iyi bir güç kaynağı akım ve gerilim göstergeli
belki gerekirse logic analayser
şimdilik aklıma gelenler bunlar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,466
Mesajlar
927,183
Kullanıcılar
452,029
Son üye
Mertopk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst