Öncelikle inşallah bir daha içmezsiniz.
Sıgara bağımlılığının aslı, nikotin bağımlılığıdır. Şu anda normalde sigaradan almanız gereken nikotini Elektronik sıgaradan almaktasınız.Nikotin almanın başka yollarıda var, mesela nikotin banları, nikotin sakızları v.b.
Yaklaşım mantığınız doğrudur, sigarada bir yanma meydana gelmekte, tüm yangınlarda olduğu gibi bir çok zehirli bileşenler oluşuyor.
Sağdece bağımlı olduğunuz nikotini alma yöntemleri daha iyidir, ancak bağımlılığı tam amlamıyla çözmez.
bağımlılık için CHAMPİX diye bir ilaç var fiyatı 180 tl ve kesin çözüm. ilaç nikotin arzusunu yok ediyor..
Ben 3 aydır kullanıyorum.tütün sigarasından nefret ettim.kokusu bile çok kötü geliyor.40 yıllık tiryakiydim ve günde 2 paket içiyordum. Şimdi koku alma duyum bile gelişti.Tad alma duyum bile yerine geldi.Merhaba arkadaşlar 20 yıldır bir sigara tiryakisi olarak yıllarca bırakmak istediğim ve bırakamadığım sigarayı 2 gündür Elektronik sigara sayesinde içmiyorum,bu konuda daha çok yeniyim ama araştırdığım kadarıyla sigaranın içinde bulunan 10larca zehirli madde yerine elektronik sigaraya konulan sadece nikotin sıvısı var,ve çevremde bu sayede 3 arkadaş tamamen bıraktı,bu konu hakkındaki olumlu olumsuz yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
Champix diye bahsettiğiniz ilaç dediğiniz gibi nikotin arzusunu köreltiyor. Ancak bunu beyinle oynayarak yapıyor. Bir dönem isomeride isminde bir ilaç vardı zayıflama ilacıydı ve kontrol mantığı bahsettiğiniz ilaçla aynıydı. Yine beyin kontrolü ile açlık hissini hissettirmemeye yönelikti tıpkı nikotin isteğini köreltmek gibi ancak ilacın uzun vadede çok zararlı olduğu tespit edildi ve yıllarca satıldıktan sonra yasaklandı bahsettiğiniz ilacın da sonu böyledir. Bu tarz ilaçlar psikiyatr tedavisinde kullanılan ilaçlara benzer ve aslında yeşil ya da kırmızı reçete kontrolünde satılmalıdır. Isomeride ismindeki zayıflama ilacı uzun vadede panik atak, depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklar meydana getiriyordu hatta o dönemde bir kaç intihar vakası dahi bu ilaçla bağdaştırılmıştı. Diyeceğim o ki bu tür ilaçlar kullanılmadan önce çok dikkat edilmesi gerekmektedir ve hatta bence kesinlikle kullanılmamalıdır. nikotin bantları ve sakızları bunlara göre kullanımı daha uygun şeyler bence. Bir de sigarayla ilgili bilgi vermek istiyorum yanlış bilinen bir şey var insanlar genelde derler ki içinde bulunan fare zehiri jet yakıtı ddt gibi kimyasalları sigaraya koymasalar da sadece nikotin koysalar olmaz mı. Olmaz çünkü bunlar zaten sonradan konulan şeyler değildir. Sigarayı bağımlayıcı yapan şey tütün bitkisindeki nikotindir tabii el tiryakiliği denilen durum da var. Sigara içindeki tütün bitkisi aslında çok faydalı bir bitkidir çünkü havada bulunan tüm zehirli gazları üzerine çekerek hava temizleyici bir filtre görevi görür. dolayısıyla tütün içeriğinde bulunan zifir karbonmonoksit vb tüm kimyasallar havadan tütün üzerine yapışarak onunla beraber ciğerlerimize girer. Durum bundan ibarettir. Belirtmek istedim.
Buraların da forum abisi gelmişKeşke kendiniz ve insanlık için faydalı bir uğraş seçseydiniz!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?