elk.muh almasi gerken egitimler?

tank

Üye
Katılım
28 Mar 2009
Mesajlar
60
Puanları
1
Yaş
35
herkesa selam arkadaslar
ben bir elektrik muh. okuyan bir ogrencinin disardan tamamlamasi gereken teknik veya diger agitimler olup olmadigini merak ediyorum.su an 3 siniftayim almam ve bir elektrik muhendisinin olmassa olmazlari nelerdir?
cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim
 

1)Kendine mesleğin bir dalını hedef çizeceksin. Otomasyon mu? Şantiyecilik mi? Yüksek gerilim mi? v.s.... Bu şart diğer konulardan yüzeysel bilgiler edinebilirsin ancak derin bilgiye sahip olman gereken bir kolu seçmen gerekir.
2)Meslekle ilgili okul eğitimi harici tamamlayıcı bilgi olarak. En başta ve çok iyi bilinmesi gereken konu malzeme bilgisi. Çünkü bu bilgi üniversitede hatta meslek lisesinde bile tam verilmiyor.Bence elektrik malzeme bilgisi dersi olmalı. Üniversitede malzeme dersi vardı çeliğin çekme,bükme,kırılma dayanımı öğrettiler ! asıl öğrenmemiz gereken konular varken bence gereksiz bilgilerle doldurdular beyinleri. Bu konu çok önemli.
3)Meslekle ilgili tamamlayıcı programlar. Autocad başta diğer programlar.
4)Okulda öğrendiğin bilgilerin anında birebir sahada uygulanabilirliğini araştır bilenlere danış,projeleri incele. Bunu yapki teori ile pratik arasındaki fark ile olaya bir bütün olarak geniş açıdan bakabilme şansına sahip olasın.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
 
git bir panocudan kompanzasyon panosunun nasıl ve neye gore yapıldıgını, sıfırdan sonuna kadar ogren. bunu yaptıktan sonra baska seyleri de ogrenmek isteyeceksin, bu boyle birbirini takip edecek, malzemeleri de tanımıs olacaksın. egitim falan almaya gerek yok, biraz caba yeterli.

unutmadan soyleyeyim, örneğin; sana malzeme secimini 40kVAr lık kondansatör grubu 1,5 katı akım ceker mantıgıyla anlatılırsa kulak asma neden yaklasık olarak 1,5 katı oldugunu ogren, ezberleme.
 
yolunu yordamını çalışacağın alana göre seçmen daha mantıklı.
elektrik kendi alanında bir çok alt dala ayrılır.
autocad word excel i bilmen çok önemli. bilmen yetmez bu üç programla içli dışlı olman şarttır.
bunun yanında yapılan işler yönetmelikler şartnameler çerçevesinde yapılır. o yüzden hazır vaktin varken iç tesisleri yönetmeliği.topraklama yönetmeliği.elektrik kuvvet akımları yönetmeliği. elektrik dağıtım tesisleri genel teknik şartnamesini okuyabilirsin. megep dökümanları vardır güzel yararlı bilgiler barındırır. emo kütüphanesine göz at bir çok yararlı kaynak görebilirsin. tedaşın teiaşın sitelerinde örnek şartnameler var onlara gözatabilirsin.
 
Biraz garip gelebilir ancak ehliyet almaya çalış. Ben en yakın zamanda alacağım
 
en iyisi elektrikle ilgili bir firmayla görüş gerekirse maaş alma okul bitene kadar kısmi zamanlı çalış kendini yetiştir derim..
 
Okul dönemini iyi değerlendirmek lazım. Sadece okuldan alınan eğitimle yetinmemelisiniz. Okuldan aldığınız eğitimle beraber herhangi bir sanayi kuruluşunda, bu arge şirketi olabilir, üretim yapan bir şirket olabilir, hizmet veren bir otomasyon şirketi olabilir, mutlaka birşey öğrenmeye bakın.
 
dallar o kadar çok ve geniş ki..
önce ne konuda yoğunlaşacağına karar ver..
sonra kolaysa o sektörde iş bul
otomasyon eğitimi alıp şantiyeci olanlar var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…