em 235 e yük bağlama

ialabas

Üye
Katılım
22 Ocak 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar

EM235 analog modülü 0-10V kademesine aldım,
bir dc motorun çeyrek devir , yarım devir ve tam devir programını yapıp plc ye yükledim analog çıkışın MO ucuna ölçü aletinin siyah ucunu (volt kademesinde iken) VO ucunada kırmızı ucunu bağlıyorum Voltaj olarak çeyrek devirde 2.5 v yarımda 5V tamda 10V ölçüyorum yani doğru çıkış veriyor ama 12 v dc motor bağladığımda dönmüyor??? ne yapmam gerekir çıkışlara motor veya lamba bağladığımda çalışmıyor Nerde yanlış yapıyorum
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
em 235 çıkş akımı max 20 ma dir. siz kaç amper çekiyorsunuz. motor vb. çalıştırmak için direk analog çıkış kullanılmaz bir sürücü kontrol edilebilir.
 
anladım 20ma in üstü idi çıkış zarar görmemiştir değilmi?
 
%99 zarar görmemiştir.Ama geri kalan %1 için başlangıçta yaptığın %25,%50 vs similasyonunu 500 ohm'luk bir direnç ile yük olarak dene ve gerilimleri görmeni tavsiye ederim..
 
koruma mevcut zarar görmemiştir.
 
em235 in çıkışını bir transistör üzerinden motora bağlayın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…