Em231 analog hatalı okuma

Katılım
24 Nis 2008
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
39
ben bu sistemde S7-200 224 cpu TC modulu 231-7PD22-OXAO Kullanıyorum..

TC modulu 24 derece ( yaklasık ) hata ile okuyor sıcaklıkları J tipi termokulp kullanıyorum.. ilk 3 DIP siviç 1 konumunda 4 0 da soguk nokta vs.. tum varyantlarla denedim ama ortam sıcaklıgını -1 ila -6.... arasında okuyor.. PLC den analog giriş filitrelerini kaldırdım.. ekledim.. sadece kullanılan analog girişlere filitre uyguladım. tam tersini yaptım.. ama sonuç değişmedi.. TC ucları dogru.. kablolar 1mt den uzun deyil..

K Tipi termokulp ile denedim.. DIP = 001 K tipine ayarlı sonuç değişmiyor ortam sıcaklıgını bile okumuyor..

** kaynamıs suya PLC ye baglı olan TC yi ve baska bir ısı kontrol cigazına baglı termokupl'u daldırdım yaklasık 5-8 derece hata ile okudular..

Arık yorum yapamıyorum.. sorunla ilgili..




ama neden yanlış ölçer ?
 

Ekli dosyalar

  • hatalı olcum.JPG
    56.1 KB · Görüntüleme: 128
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Goruntuleyen arkadaslara cok tesekkurler.. ( Rusyada calısıyorum uzun konularda TR den yardım almak bazan zor oluyor. ) o sebeple formda aradım cevapları..
)
 
1. Termokupl kendi kabloları ile doğrudan analog giriş kartına bağlanmayıp klemensler üzerinden bağlanmış olabilir
2. Kullanmadığınız analog girişleri kısa devre etmemiş olabilirsiniz.

Not: J tipi için ilk üç dip switch "1", 4. dip switch "0" olacak.
 

Tesekkurler Puck.. fakat henuz sistemi masada test ettigim icin.. klamens .. manyetik alan..vs faktorler devreye girmedi.. hersey ideal degerlerde.. j ve k tip termokulplarlada denedim.. sonuc aynı..
 
dostum şimdi dip siwitchleri enerjili iken ayarladığında hiçbir şey olmuyor.dip switchleri ayarladıkdan sonra enerjiyi aç- kapa mutlaka işe yarayacaktır.çünkü benim başımada geldi ve sorunsuz çalışıyor.
 

Bu enteresan bi yorum.. sanırım ben zaten onu bilmeden yapmısımdır.. denemeler sırasında..
 
Bunlar da sonradan aklıma gelen olasılıklar
Her şeyden önce negatif değer okumaması lazım, zira termokupllar + derecede +, - derecede - gerilim üretir. Yani ters bağlamış olabilirsiniz. İkinci olarak termokupllar kendi özel kablolarıyla uzatılırlar. Acaba termokupl kafasından özel kabloyla değil de standart bir kabloyla uzatma yapılmış olabilir mi?
Bir de, elinizdekinin J tipi olduğundan emin misiniz? Örneğin L tipi de Demir-konstantandır, ama mV değerleri farklıdır.
Söz konusu modülü defelarca kullandım. Sorunsuz bir modüldür. Bu derecede hata yapmaması lazım.

Bu arada termokupl modülünde analog filtreleme uygulamamalısınız. Gerçi sorunun bundan kaynaklanması uzak ihtimal, ama onu da deneyin

Termokupl ve modül değiştirip öyle denemenizi de tavsiye ederim.
 
sayın Puck arkadasım soylediklerinin hepsini zaten deneyip de buraya yazdım.. J tipi oldugundan eminim.. ve K tipi oldugundan emin oldugum baska bir termokulplada denedim ( tek basına takılıydı.. kullanılmayanlar koprulu idi.. DIP.. ler k tipine gore ayarlı idi.. ters duz baglı denedim..) sonuc aynı.. ( elimde 2 adet modul var.. her iki moduldede aynı sonucları aldım )
 
Aklıma gelen son ihtimal CPU 224 XP kullanıyor olduğunuz ve analog giriş adreslerinin yanlış olduğu: AIW0 ve AIW2 CPU üzerindeki analog girişlerdir. Durum buysa yandaki termokupl modülü AIW4, AIW6, AIW8, AIW10 adreslerini kullanır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…