Olay çok çok farklı noktalardan irdelenmeye çalışılmış yapılan iki yorumda da bunu gördüm.
1.yoruma cevaben;
Bir teknik eleman bir veya birkaç konuda başka bir teknik elemandan daha bilgi daha tecrübeli olabilir bu gayet doğal bir durumdur. Bunun ana konuyla bağdaştırılması anormal bir durumdur. Bende bir kaç öğretmene msn'den yardımcı olup okullarındaki kompanzasyon sistemini düzelttirdim halen Allah razı olsun derler
2.yoruma cevaben;
Hükümet senelerce üniversiteler ve teknik eğitim fakülteleri açadursun kadro açamasın,atama yapamasın, sonra bir katakulli ile tabela değişikliği yapıp farklı bir imajla süsleyip tekonoloji fakültesi açsın sonrada ben mühendis yetiştiriyorum desin, mevcut yapıyı mühendislik kavramını olgusunu hiçe saysın.
Bulunan uydurma metodla bu sıkıntıdan kurtulacaklarını sanıyorlar,aldanıyorlar. Bir başkasının hakkı gasp edilerek başka birine hak verilmez bu Dünyanın hiç bir yerinde görülmemiş bir uygulama denemesidir sonu hüsranla bitecektir...Sorun öğretmenlerin istihdam edilemeyişidir... [Herkes işini bilmeli rotasını baştan belirlemelidir.]
Son olarak bu olay beni etkilermi hiçmi hiç bağlamaz mesleğimde 14.seneme girdim yeni mezunlar düşünsün sadece fikrimi beyan ettim.