Burada 2 adet el aleti görülmektedir.
Kırmızı olan orijinal KNIPEX marka bir yankeskidir.
1988 lerde çalıştığım yıllarda işyerimce yüklü bir ikramiye verilmişti.
O yıllarda Ankara POSTA caddesindeki dükkanları gezerken bu ürünlere rastlamıştım.
Yan keski son derece pahalı idi. Önce tereddüt etsem de para çok olduğu için aldım.
Pazarlık icabı bir de yankesikiyi sorup her ikisine birden pazarlık etmiştim.
Satıcı firma yankeski için pazarlık edemeyeceğini, ama kargaburun için iyi bir indirim yapabileceğini söylemişti.
Yanlış hatırlamıyorsam o yıllarda yan keski için 100 küsür dolar ve kargaburun için 20 dolar civarı bir ücretle satın almıştım.
Bu yankeski ile günümüzde, isteyen bir arkadaşımızı hiç bir tüyünü çekmeden traş edebilir veya tüylerini derisinden çekmeden kesebilirim
Diyeceksiniz ki telleri kes neden tüylerimizi kesiyorsun?
Tüy kesme olayı bir testtir ne denli incelikte bir teli kesebileceğimizin ölçütüdür. Yan keski ağzında herhangi bir deformasyon olursa tüyleri tam anlamıyla kavrayamaz ve deriden çekerek, kesemediğini sadece tuttuğunu ifade eder.
O yıldan bu yıla (Yaklaşık 30 yıldır) bu yankeskiyi her türlü işimde kullanmış bulunmaktayım. Çoğunluğu bakır olsa da, 0.45mm2 çapındaki çelik telleri de kestiğim olmuştur. Buna rağmen geçen 30 yıl zarfnda hiçbir deformasyon olmamıştır.
Günümüzde bu gibi kaliteli aletleri bulabilmek neredeyse hayal.