Encoder Zaman Arızası yardım

ejder3885

Üye
Katılım
28 May 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar mermer kesme makinamızda encoder sürekli yanlış sayıyor. 50 pals lik encoder kullanılmış 3 cm ölçü girildiğinde 3.1- 2.9-3-3.2 gibi sürekli farklı ölçüler çıkıyor. benim öğrenmek istediğim 1000 pals encoder ile değiştirsem bunu fatek plc ye nasıl programlarım. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

merhaba ejder

bahsettiğin sorunu ben bir dolum makinasında yaşamıştım hatta bir sürü algoritma denedim..Sorunun kaynağı şu..Enkoderin istediğin çözünürlükte olursa olsun...Karşılaştırma komutu ile stop verdiğinde sisteme plc hafızasında enkoderin o anki artık değeri kalıyor..Ters yöne hareket ettirdiğinde sistemi hafızadaki bu artık değerde matematiksel işleme dahil oluyor..Her harekette 0.1 mm bile kayıp oluşsa bu değer büyüyor büyüyor ve sistem düzgün çalışmıyor...zaten servonun son zamanlarda yaygınlaşmasınında sebei bu...Sisteminizi tam olarak bilmiyorum ama sana tavisyem şudur : matematiksel işlemleri yaptırırken kendine bir referans noktası tesbit et ve sistem bu noktaya geldiğinde tüm değişkenlerini sıfırla yada olması gereken değerlere set et
 
sayın igzotomasyon önceliklle teşekkür ederim. encoderi değiştirdim plcye tanımlama işlemi de tamam değerleri girdiğimiz zaman her değerde farklı pals çıkıyor deneme yanılma yoluyla değeride tutturduk fakat winproladder dan çalıştırdığımızda ne ölçü girdiysek hep aynısını sayıyor. plc ye programı yüklüyoruz operatör panelinden ölçüyü giriyoruz problem yeniden başlıyor. yani yine farklı farklı ölçüler sayıyor. üç gündür uğraşıyorum. hep aynı sonuç. ne yapmalıyım şaşırdım.

sayın arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekran ile programda kullandığın registerı bir kontrol et.

Ekrandan ölçüyü yazdığında plc'deki registerda değişiyor mu ?
Programda ölçü floting değerse ekranda da floating değer olarak mı giriliyor?
Senin programınla alakalı bir durum var.
PLC içerisinde çalışan programı bilmediğimiz için bizden tam anlamı ile bir yardım alamıyorsun.
 
Sorunun mekaniksel olmasın, mekanik olarak kaçırma yapan bir sistemi program yolu ile düzeltmenin mümkün olacağını sanmıyorum.
 
sayın branxian plc içinde çalışan program demişsiniz makinanın çalışma şeklini kastediyorsunuz sanırım kısaca anlatırsak: makina mermer kesme makinası st tipi, operatör panelinden kesmek istediğimiz kalınlığı giriyoruz testereye otomatik start verip işleme başlıyoruz makina ilk kalınlığı kesiyor swic i görüp geri gidiyor arka swici görüp duruyor sayıyor sonra tekrak kesim yapıyor. bu böyle taş bitene kadar devam ediyor yani en az 50 kere makina kesim yapıyor.
Ekrandan yazılan ölçü plc de değişiyor orda sıkıntı yok hatayı da 1 mm ye kadar düşürdüm. şimdi sürücü ie motor arasındali kabloları özel bi kablo varmış blendaks mı ne onunla değiştiricem. kablolar eskidiği için parazit yapıyor ve ölçü yanlış çıkabiliyormuş bide bunu deneyeceğim. bu arada mekanik bi sıkıntı yok. kabloları değiştirdikten sonra sorun devam ederse yine yazarım. herkese teşekkürler.
 

sn ejder

branxian arkadaşın dediğini sanırım yanlış anladın..işlemleri yaptırdığın register kısmını panele yazdır ve anlık olarak izle burada bir hata olabiliyor demek istiyor sanırım..birde enkoderden gelen palsleri bir kontrol et 16 bitlik işlem yaptığında maximum 32768 değerine ulaşabilirsin.işlem yuaptığın registeri 32 bit olarak seçip dene ...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…