bymaximus17
Üye
Merhaba arkadaŞlar sezonluk olarak ÇaliŞan bİr askerİ tesİsİn elektrİk daĞitim yÜklerİ farkli olduĞundan dengelİ bİr daĞilim olmadiĞindan daha Öncekİ kompanzasyon sİstemİnİ deĞİŞtİrerek rg3-12c reaktİf gÜÇ kontrol rÖlesİ aldik ve sİstemİ bİr fazli kondansatÖrler koyarak kompanze etmeye ÇaliŞtik sezon aÇildiktan sonra reaktİf deĞer artti ve kondansatÖrlerİn yeterlİ olmadiĞi dÜŞÜncesİyle eskİ kondansatÖr gruplarini (3 adet 0.33-3adet 0.50-3 adet 1- 1 adet 2.5-1 adet 5-1 adet 10 kvar ) deĞİŞtİrerek Şuanda (3 adet 0.50-3adet 1-3 adet 2- 1 adet 2.5-1 adet 5-10 kvar) gÖrÜlen gruplarla deĞİŞtİrdİm ama gÜnlÜk aktİf fark 11, reaktİf fark 4 ve kapasİtİf fark 0.3 gİbİ bİr deĞer Çikti. sorun ayarlardada olmadiĞini dÜŞÜnÜyorum 50/5 akim trafosu deĞerİ olarak reaktİf gÜÇ rÖlesİne 10 olarak gİrİldİ.
sorunu bİr tÜrlÜ ÇÖzemedİm bİr anlamda veremİyorum, kondansatÖrler yetersİz kalsa Şuankİ durumda kademelerİn hepsİ Çekİlİ olmasi gerekİr ama bÜtÜn gruplari Çekmİyor.
Şuan endÜktİf deĞer % 28 gİbİ ve Çok ufak deĞerlerle dÜŞmekte fatura İÇİn okuma yapincaya kadar dÜŞermİ bİlmİyorum
bİ Önerİde bulunursaniz sevİnİrİm.Şİmdİden herkese teŞekkÜrler...
sorunu bİr tÜrlÜ ÇÖzemedİm bİr anlamda veremİyorum, kondansatÖrler yetersİz kalsa Şuankİ durumda kademelerİn hepsİ Çekİlİ olmasi gerekİr ama bÜtÜn gruplari Çekmİyor.
Şuan endÜktİf deĞer % 28 gİbİ ve Çok ufak deĞerlerle dÜŞmekte fatura İÇİn okuma yapincaya kadar dÜŞermİ bİlmİyorum
bİ Önerİde bulunursaniz sevİnİrİm.Şİmdİden herkese teŞekkÜrler...