endüktif 3 günde bir sapıtıyor.

b a k u n

Üye
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar üzerinde çalıştığımız bir fabrikada; "kael varkombi 12 pc" röle kullanıyoruz. 1-2 gün %15 mertebelerinde dolanan endüktif 3. gün %125 değerlerine çıkıyor. röleyi 3 defa değiştirip yenisini taktık hep aynı problem.

rölenin iki gün çalışıp üçüncü gün devre dışı kalmasının sebebi ne olabilir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Çalısdıgınız fabrıka, haddahane gibi bir üretım yeri ise, yani, 2 gun hazırlık yapmak için küçük güçler kullanıp, daha sonra ocak vs vs yuklerı devreye giren bir işyeri ise,röle belkı hazırlık aşamasına göre veya, yuksek yük durumuna göre ayarlandı. Öncelıkle sabit grubu, en küçük güce göre olan en küçük grubları kontrol edın. Bu konuda sıze KAEL danışmanı formumuz üyesi" Sn Etme GÜNER le görüşmenizi tavsiye ederim. 0530 4076025size yardımcı olmakdan zevk duyacakdır.

Fabrıka çalışırken en küçük yüklerde, grub devreye alınıyormu bakın. mesela bir vinç veya pompa calısıyordur, 5 kw bır vardır, sızın en küçük grup 25-30 kVAR gıbı ıe enduktıf yazması normaldir.
 
Son düzenleme:


Öncelıkle sabit grubu, en küçük güce göre olan en küçük grubları kontrol edın. derken ne demek istediğinizi anlamadım. röle 3 gün sonra "R" fazını hiç görmüyor. sıkıntı buradan kaynaklanıyor. fabrika dediğim yer de kum ocağı.
 
Sabit grup terimi; trafoya baglanan sabit kondansatör grubudur. Küçük grub derken, trafo gücü veya akım trafonuz hakkında bilgi vermediğinizden global yazdım. İşletmede en küçük bır alıcı devreye gırdıgınde, RGK ekranında istenen kVAR degeri okunur. Sizin tesısdekı en küçük kndansatö grubu bundan buyukse, devreye kondansatör devreye almıyacakdır. Daha geni,ş bilgi için, verdiğim kişiye danısmanızda fayda vardır..
 
R faz akım trafosu yüksek güçlerde bir süre sonra açık devre oluyor olabilir yada garip davranıyor olabilir..Röleyi etkileyen birşey, mesela hatalı bir bağlantı?
 
Kullanılan akım trafosu kurulu güce uygun olmayabilir.
 
R fazının kaybolduğu gün çalışan makineleri kontrol edin. Biryerlerde dirençli bir kaçak olabilir. Voltaj düşer, röle gerilim korumasına girer.
Kum ocağı dediğinize göre taşıma bantlarındaki motorlara giden kabloları kontrol etmek gerekebilir. Ama dediğim gibi öncelikle hangi makine çalışında faz kaybı yaşanıyor onu bulmakla işe başlamak gerekli.
Şu da olabilir: Makineler çalışırken kablodaki (genellikle tetreşimden kaynaklanan) zedelenmenin çok derin olmaması sebebiyle üçüncü günden sonra dirençli bir kaçak yapıyordur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…