endüktif cezada yardım istiyorum

yorumlarınız için teşekkürler arkadaslar ancak mevcut durumda bana kolaylık saglayacak bişey söyleyin cezadan kurtulacak ne olur
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Benim sorduklarıma cevap hiç bir cümle bulamadım cümlelerinizin arasında,yeni rölelerin nimetleri tartışılmazda asıl sorun yada sorunları neyse iyi tespit etmek gerekir değil mi Sn3elibrahim Bizim bildiğimiz akım trafosu değerinin %10'unun altında akım geçerse bu değerler manyetik alanla aktarıldığı için ve düşük olduğu için sağlıklı aktarılamıyormuş bu bilgi tüm kaynaklarda var. 1000A akım trafosunda %10 değer 100A değil mi? siz 3,6A gibi komik bir değerden bahsediyorsunuz yani rölem ne kadar kalitelide hassasda olsa traş gibi bir durum görünüyor. Yarım yamalak elektrik bilgimle bunu görebiliyorum sitede benzer yorumlarda epeyce yapılmış.
Yani varkombi-18 değil ultrasonik 1500 taksan hikaye gibi hocam yinede sen iyi düşün yazdıklarımı oku bir daha bir değerlendirme yap derim.
 
teşekkür ederim sagolasın bişey daha soracam hiç bir şey yapmadıgım halde geçen sene normal olan bu oran bu sene neden cezaya geçti ne kontaktör arızası nede kondansatör arızası oldu ayrıca bir şey daha sorayım ben her iki adp panosunuda sabit grubları devreye soksam reaktifmi yazar kapasitifmi (yani demek istediğim fazla kondansatör yüklesem)
 

Bütün mesajları üşenmeden tek tek okudum baya seviyesiz atışmalar olmuş ancak en güzel ve en mantıklı cevaplar Sn hakaneryurt'tan gelmiş;


Uzun lafın kısası akım trafosu değerinin %5 altı kararsız bölge olduğunu bu çalışma sahasında röleyi mükemmel takmanın kademeleri küçültmenin hiç bir anlam ifade etmeyeceğini açıklamış arkadaş. Diğer güzel tespiti aynı mantıkla sayaca giden bilgininde bu çalışma sahasında problem çıkaracağı.Yani burada önemli nokta kompanzasyonu düzeltmekle çabalarken aslında ölçüm ve değerlendirme yapan sayacında aynı hataya düştüğünü unutmamız.

Sn 3elibrahim Peki bu durumda asıl çözüm nedir?
Kompanzasyon akım trafosunu diyelimki küçülttük, bahsettiğiniz gibi son model en modern 5 yıldızlı röle kullandık, kademeleride küçülttük dediğiniz gibi hepsini hallettik.Bu durumda iş bitti sorun çözüldü mü?
 
kael marka cihaz kullan hiçbir sıkıntı yaşamazsın.
 
arkadaş anladığım kadarıyla orada kulanılan röle tek fazlı eyer öyleyse hemen röleyi deyiştir entes rg 12c kulan mükemmel bir röledir aşırı kompazasyon olabilir hesabını iyiy yap akım trafolarını Şebeke girişine bağla sonra 12c ile auto setupta kondasötörleri otomatik tanımla aşırı kompazasyon varsa rölede kademe düşür auto selepte röleyi taktığında sadece bunları yap rölenin ayarlarıyla oynama herşey orjinaldır bu yeterlidir ercanotomasyon@hotmail.com
 

Bu tip rolelerde 1.kademe çok onemli;Çunki role c/k sına sadece 1.kademeye bakarak karar verebilmekte bundan dolayıda zaman içinde 1,kademede oluşabilecek arızalarda role sapıtmakta vede tesisi ceza sokmakta buna dikkat etmenizi isterim
MAKINA 19 bi zahmet yukarda yazdığım tezleri BİLİMSEL OLARAK ÇÜRÜT ki bu imkansız ben bizzat bunun deneylerini fazlası ile yaptım çürütürsende sana +pop ama sen bana +5 pop verecen PROFİL İMZAMIDA OKUMAYI UNUTMA:d:d:d
 
3 el ibrahim yorumların çok güzel teşekkür ederim çok yardımcı oldun güzel şeyler ögrendim yanlız bide en son yazdıgıma cevap verseniz diyorum sisteme sabit grup olarak fazla kondansatör yüklesem sayaç reaktifmi yazar kapasitifmi diye somuştum(yani röleyi aşırı kompanzasyona soksam diyorum)
 
Trafoya Sabit Kapasite Bağlamak
Örnek hesaplama;
1000 KVA Bir trafo düşünelim ve etiket değerleri aşağıdaki gibi olsun,
Un = 0,4 KVolt
I0 = %1,5 Hesaplamada 1,5/100 alınmalı yani 0,015
In = 1450 Amper
Q(KVAR,S) = √3 x Un x I0 x In
Q(KVAR,S) = √3 x O,4 x 1,5/100 x 1450 = 15,068 KVA
Bu etiket değerlerine sahip trafoya 15 KVAR lık sabit kondansatör grubu bağlamak en doğru seçim olacaktır
Trafolar boşta çalışırken veya yükte çalışırken endüktif kayıpları farklılık gösterir. Yükte çalışırken tükettiği endüktif kayıp önemli değildir çünkü bu sırada zaten aktif tüketime bağlı aktif endeks ilerliyordur ama boşta çalışırken yada çok az yük ile çalışıyorsa bu kayıplar göz ardı edilemeyecek hale gelebilmektedir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…