@Fluke nin yazdıklarına ilave olarak.
Kullandığınız tüm modem, akıllı telefon,yönetilebilir ağ elemanları bünyesinde "Kernel" barındırır. Windows otomasyon için bazı sakıncalar içerir.
Örnek:
Bir python betiğinde windowsda çalışıyorsa sonsuz döngü hakkı vardır. Ama Linuxda bir fonksiyonu çağırma sayınız bellidir(Bunun için linuxda class (sınıf) kullanmak zorundasınız. İşleminiz ya sonlandırılır yada ghost olur).
Windowsda donanım ve sistem classlar üzerinde çalışır ve çoğu paylaşımdadır.
Linuxda ise kullanmadığınız tüm şeyleri kapatabilir yada silebilirsiniz(Kernel derleme/yamalama). Bir RTC aplikasyon yapmak için CPU üzerinde iterasyon döndürebilir veya yönetebilirsiniz(Uygulamanın hangi CPU bölümünde çalışacağını belirleyebilirsiniz aynı zamanda bunu sistem için de yapabilirsiniz.).
Haberleşmede minimal gereksinimlere(kütüphane/sistem kaynağı) ihtiyaç duyan bir programı yazarsanız bu size muazzam tepki süreleri kazandırcaktır. Gerçekte RTC uygulama gecikmesi 60 ms kabul edilir fakat bu gecikmenin <1ms olması idealdir.
Hernekadar linuxu ballandıra ballandıra anlatsamda çoğu donanım üreticileri linux sürücüleri geliştirmemektedir. Bu aslanda onların donanımdan ziyade yazılım bağımlılığını dayatmaya çalışmasından başka bir şey değildir.
Umarım birşeylere başlamak isteyen arkadaşlara faydalı olur.