bjkmesut
Üye
enda plc ve panelleriyle çalışma fırsatım oldu. Panel için yorum yapmak gerekirse fiyat performans olarak çok iyi diyebilirim. Arayüzü kullanışı biraz zahmetli ama uğraşırsanız çözersiniz. Ama .... plc olarak çok eksikleri var .elc288 serisi kullandım ve tavsiyelerim şunlar. Eğer vaktiniz varsa , bütçeniz kısıtlıysa ve sabırlıysanız alıp deneyebilirsiniz. donanım olarak bakarsanız ethernet portu, 232/485 portu ,analog ı/o portu, ethernet kablosu ile programlanabilmesi artı özellikleri ama arayüzü bir okadar başarısız ..! program sırasında bir hata yaparsanız geri al fonksiyonu yok , alt program çağırmak için döngü kurmanız gerekli ve epey zahmetli, program kapasitesi arttıkça performansı düşüyor ve ara ara haberleşme kopuyor. Yardım için destek istediğiniz zaman 1-2 kişi dışında size yardımcı olacak muhatap bulamıyorsunuz. Sonuç olarak .....
bütçem sınırlı , proje için zamanım bol , proje çok kritik değil diyorsan çekinme al . Ama ne aldığını bil ve siemensle filan kıyaslamaya kalkma ..
bütçem sınırlı , proje için zamanım bol , proje çok kritik değil diyorsan çekinme al . Ama ne aldığını bil ve siemensle filan kıyaslamaya kalkma ..