ENERJİ OPTİMİZER denilen gerçek mi, Aldatmaca Mı?

silvestir

Profesyonel Üye
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
2,769
Puanları
656
Bir firma bir dolap içinde tuhaf birşey yapmış ki ben ne olduğunu çözemedim. Bunu pazarlıyor. Bu konuda bilgisis olan anlayan varsa bir zahmet öne çıkıp bizleri bilgilendirsin.

2Ke Mhendislik & Enerji

ENERJİ OPTİMİZER enerjisini doğanın devamlı elektron akışından almaktadır. Bu elektron akışı, iyonosfer ve toprak arasındaki gerilimden oluşmaktadır. Böylece cihaz - ışık, elektronik cihazlar, soğutma üniteleri, ısı pompası v.s. gibi elektrik ihtiyacının bileşimine göre, alternatif akım üretmektedir.
ENERJİ OPTİMİZERİN akümülatörlerin içindeki güçlü tahyon alanı, elektronları doğanın enerji alanından çeken ve doğrudan devre içine sızdıran bir tür anten gibidir. Böylece elektrik santralinden daha az elektrik alımı gerektiren artan bir elektrik verimliliği ve daha yüksek bir etki derecesi oluşmaktadır.
Bu şekilde elektrik tüketiminizi optimize edebilir ve elektrik masraflarınızı düşürebilirsiniz. Ortalama olarak ENERJİ OPTİMİZER kullanıcıları elektrik tüketimini %15 ile %25 arasında azaltabilmektedirler (bu değerin yukarı ve aşağı doğru değişmesi mümkündür).
Elektrosmog’u uyumlu hale getirmekte


2Ke Mhendislik & Enerji
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Herkes sanki dilini yutmuş.
 
sayın silvestir mesajınız üzerine konu bayağı ilgimi çekti bir firmada teknik müdür olarak çalışıyorum enerji tasarrufu en büyük hedeflerimizden biri hemen firmayı aradım firmada Şaban beyle görüştüm % 9 ila %25 arasında tasarruf yağptığını idda ediyor havadaki manyetik alanı kullanıyormuş yeni bir teknoloji kendisinden referanslarını istedim referansları tek tek arayıp görüşeceğim gerçekten tasarruf yapıyormu diye olumlu olumsuz tekrar yazarım
 
işin açıkcası olayı bende merak ettim. konuyu araştıracağım ama havadaki manyetik alandan nasıl bir tasarruf sağladığı biraz muallakta
 
Yüksek gerilim havai hatların yakınındaki binalarda oturanların, hattın uzağındaki yerleşim yerlerine göre daha yüksek dalga boyu frekanslarında elektromanyetik kuvvetin etkisinde oldukları bilinen bir gerçek. Hatta yakın yerleşim yerlerinde oturanlar ortamdaki elektromanyetik dalgaları kullanarak tasarlanacak bir sistem ile elektriğe daha az para ödeyebilirler. Yüksek gerilim hattı evlerinin bir kaç metre üzerinden geçenler ise elektriğe belki de hiç para ödemeyebilirler. Böyle bir ar-ge çalışması ile bir cihaz/sistem yapılabilir mi? Yapılabilir... Yüksek dalga boyu frekanslı elektromanyetik alanın sürekli mevcudiyeti bu noktalarda elektrik enerjisi üretme olanağı sağlayabilir. Ancak bu firmanın internet sitesinde yazılanlar bir makaleden alıntı gibi duruyor. Bahsettikleri çalışma bilim adamlarınca on yıllardır yapılan bir çalışma. Ortamdaki elektromanyetik dalgalardan elektrik enerjisi üretilebilir mi, sorusu şimdi ortaya konmadı. Fakat yapılan ve süregelen çalışmalarla şimdiye kadar ortaya net olarak bir sistem veya cihaz konulamadı. Eğer böyle bir sistem ( ortamdaki çeşitli dalga boyu frekanslarını elektrik enerjisine çeviren bir sistem ) geliştirilmiş olsaydı bu cihaz böyle bir firmanın eline geçer miydi? Cihaz elektrik sayacının daha yavaş dönmesini sağlıyorsa ilk olarak TEDAŞ buna el atacaktır. Bu tasarruf cihazları beni bir hayli sıkmaya başladı. Aynı yemeği ısıtıp ısıtıp temcit pilavı gibi milletin önüne koyuyorlar. Bu biraz daha ileri gitmiş. Isıtmak yerine oltanın ucundaki yemi değiştirmiş sadece. İnanmayın böyle şeylere! Aklınızı bu zırvalarla meşgul etmeyin!
 
Yüksek gerilimden birşey çalıyorsa yine elektrik şebekesinden çalıyor demektir. Tedaş gözünü açsın ben napiyim.
 
Yüksek gerilimden birşey çalıyorsa yine elektrik şebekesinden çalıyor demektir. Tedaş gözünü açsın ben napiyim.

Söylemek istediğimi anlamamışsınız. Ortada kaçak enerji kullanımı söz konusu değil. Yüksek gerilimin manyetik alanından faydalanılarak tasarlanacak bir sistem ile bu noktalara yakın yerlerde elektrik enerjisi üretilebileceğini belirtmek istemiştim. Ancak ortamdaki ( havadaki ) manyetik dalgaları elektrik gücüne dönüştürecek bir cihaz geliştirilebilir mi, asıl soru bu. Bunlar böyle bir cihaza sahip olduklarını anlatıyorlar sitelerinde. Bu cihazın neler yaptığını anlatmışlar uzun uzadıya. Sayacın dönüş hızını yavaşlatarak bu şekilde elektrik tüketimini azalttığından bahsedilmiş bir yerde. Ben de diyorum ki: Böyle bir cihaz olsaydı şayet asrın buluşu olurdu. Bu buluşu da dünyanın en büyük firmaları satardı. Kendileri de bunu yapmadığına ( eğer mucit olsalardı geliştirdikleri bu sistemin nasıl iş gördüğünü videoya çekerlerdi ) göre bu şeyi tasarruf cihazı satıcılarının yeni bir oyunu ( kelime oyunları ile süslenmiş ) olarak görüyorum. Üzerinde kafa yormaya değmez.
 
arkadaşlar bu firmada elekrik mühendisi şaban beyle görüştüm kendisinden test için bir cihaz istedim ama veremeyiz dediler işyerimiz için fiyat teklifi istedim 48835 euro fiyat çıkardı hesaplamalarıma göre 5--6 yılda ancak kendini amarti ediyor bu kadar uzun sürede ne yapacağı belli olmayan bir cihaz için kimse bu kadar para ödemez kendisinden referanslarınada istedim yalnızca bir firmanın gönderdi başka varmı bilemiyorum test etmeden alamam dedim birde geri dönüşüm süresi çok uzun bu süreye kimse bu kadar para yatırmaz.
 

Yüksek gerilimin manyetik alanını kullanırsanız şebekeden enerji çekmiş olursunuz. Bu durum trafonun çalışma prensibi gibidir. 100W lik trafo boşta iken tabiki şebekeden 100W çekmez. Ama sekondere yüklendikçe primerden çekilen güç de artar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…