Enerji Üretiminde Çığır Açan Buluş

Bu konu hakkında meraklarım vardı, şimdi biraz fikir oluştu kafamda. Teşekkürler.
 
Kesinlikle mantıksız . Rüzgar ve güneş enerjisinden direk Elektrik üretirsin tekrar su basıp enerji döngüsüne sokup enerji kaybı yapılmasının hiç bir anlamı yok. Bir teknik elaman böyle bir şeyi nasıl düşünür anlamakta güçlük çekiyorum.
 
Güzel birşeye benziyor fakat nükleer kadar enerji potansiyeline ulaşacağını sanmıyorum.
 
Ülkemizde ki hidro santraller ortalama %15-%20 kapasiteyle çalışıyor neyi geliştireceğiz o %15 daha verimli hale getirmeyimi ?
Saçmalık...
Saygılar
 
Ülkemizde ki hidro santraller ortalama - kapasiteyle çalışıyor neyi geliştireceğiz o  daha verimli hale getirmeyimi ?
Saçmalık...
Saygılar
Sayın SEAGATE ülkemizdeki hidroelektrik santralların %15-20 kapasite ile çalıştırılması konusunda kesin bir bilgiye sahipmisiniz eğer öyleyse sizce sebebi nedir?Yani su savaklardan boşamı bırakılıyor,barajlarda yıllardır biriken tortulardan barajların su tutma kapasitelerimi azaldı?Bunun gibi sorular insanın aklına takılıyor ve cevabını bulamıyorum.Hükümet 500 kw ya kadar üretim yapacak HES -RES vs enerji üretimlerinde bir çok kolaylığı sağlarken ve özel sektörü teşvik ederken sizin dediğiniz hiç mantıklı gelmiyor.Bunu 600mw üretim yapan termik santral da şalt kumanda operatörü olarak yani kısmen işin içinde olan birisi olarak söylüyorum.Şuan TÜRKİYE çapında tüketimimiz 30.000 mw / h ve tabiri caizse 1 kw ı boşa harcayacak veya üretmekten kaçınacak durumumuz yok.Yorumunuzun ikinci kısmına katılıyorum yani HESlerdeki mevcut kapasite düşüklüğünü araştırıp üretimi artırıcı çalışma yapmak daha faydalı olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…