Enerji Tasarruf Sistemleri

arkadaşlar ben kompanzasyon harici derken ilave etmeyi unuttuğum bir konu var böyle bir sistemi devreye alırken kompanzasyonla oynanması doğru değildir. zahten sizin kompanzasyon röleniz otomatik kondanstor devreye almakta benim anlatmak istediğim fan komrasör vs. güce göre manuel olarak bu kondanstörleri devrede tutmakve bu baba yükler devreden çıktığında bunlarda onunla birlikte devreden çıkmış olur hatta bu sistem dengeye oturtamayan kompanzasyon sistemleri işinde çok idealdir.Diye bilirsiniz kompanzasyon bu işi zahten yapmakta evet kompanzasyon bu işi yapmaktadır fakat bundaki incelik bu cosq rölesi akıllıdır fakat çokta akıllı değildir bu röle yüke göre kondanstör devreye alması ve devreden çıkarması zamanlamalı olduğundan buda kapatif dengenizi altüst eder.Birde arkadaşlar tedaş kapastif ceza sınırını devamlı neden aşağılara çektiğini düşünün ülkemize ne faydası var bir araştırın ve göreceksiniz sizde coq 01 lere çekmek isteyeceksiniz.

Sn.mühendisbey,cevabınızı tatmin edici bulmadım.Otomatik kompanzasyonda sıkıntı yaşandığında bazı makinalara münferit kompanzasyon ile takviye yapılarak ayarlama yeri geldiğinde hep yapılan bir uygulamadır.Bazen de münferit ile otomatik tercih meselesidir.Siz tam olarak neden bahsediyorsunuz açıklamalısınız.Diğer arkadaşlarında anladığını sanmıyorum.Saygılarımla...

Merhaba arkadaşlar,
Münferit kompanzasyon tevzi panosuyla cihazın arasındaki mesafe uzun ise fayda sağlar aksi halde fayda saglamaz,zaten sistemin kurulu kompanzasyonu zaten reaktif güç denetleme rolesi aracılığı ile otomatik olarak devreya girer ve çıkar dolayısı ile gerekli kompanzasyonu sorunsuz olarak tamamlamış olur.
Saygılarımla...

Son düzenleme:
Münferit kompanzasyon yapılması halinde,kablolalarda akımın düşmesi nedeniyle,I2 X R X t
bakır kayıplarının azalacağı ve enerji tasarrufu olacağı bellidir.Motor koruması,bu akım gö-
zönüne alınarak yapılıyor ise ve kondansatörün arızalanması halinde ne yapılacağı önceden
düşünülerek çözüm üretilmiş ise,tabiiki motor başından yapılmış olan kompanzasyon,enerji
tasarrufu sağlamaya yardımcı olur.Hesaplamaya akımın karesi girdiği için,büyük güç tüketen
sistemlerde,tasarruf fazla olacaktır.

Birde rölenin açma kapama süreleri ni göz önünde bulundurursak(çünkü motor açılacak akım trafosu röleyi uyaracak röle kademe alcak belki yeteli gelmeyecek sonra bir kademe daha alacak buda fazla gelirse bitane çıkaracak vs.)bir nevi fayda sağlayabilir. Artı ve eksileri göz önünde bulunularak uygulanabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…