Enh iletken tertipleri

Katılım
12 Haz 2020
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
28
Havai hat iletken tertibinde düz yada üçgen tertip olması neye göre belirleniyor. Hangi durumlarda düz tertip hangi durumlarda üçgen tertip kullanılıyor. Düz tertibin ve üçgen tertibin avantajları nelerdir ?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Normal şartlarda bir kabloyu üçgen mi düz mü yerleştireceğimiz hesaplanan akım değerleriyle ilgili. Örneğin üçgen yerleştirmede taşınan akım farklı iken düz olarak yapılanda farklıdır fakat sizin dediğiniz enerji nakil hatlarındaki düz, üçgen tertipten kastınız nedir? Fotoğraflayabilir veya açıklayabilir misiniz?
 
Ülkemizde 36 KV seviyesine kadar olan, swallow ve raven iletkenli boyalı kaynaklı demir direk ve beton direklerde gerek ilbank , gerekse Tedaş tip projelerinde, hedef ekonomik çözüm olduğu için asıl olan düz tertiptir. Ama 110-120 m den sonraki uzun açıklıkların geçilmesinde, (örneğin dere, uçurum gibi) üçgen tertip fazlar arasında daha fazla mesafeye olanak tanıdığından en ekonomik ve optimum çözüm olmaktadır. Pigeon iletkenli Galvanizli Demir direklerde zaten düz tertip diye bir şey yoktur.
 
Üçgem tertipten kasıt sanırım izalatörlerin konumlandırılması olarak mı kastetmiş ?
 
Merhaba arkadaşlar. =)
Enerji Nakil Hattı proje çizimlerinizde ENH PRO Programını şiddetle tavsiye ederim.

ENH PRO programı satın alırsanız
Amax (df-ds) hesapları
Sehim hesabı
ag-aw hesapları
ENH PROFİLİ hızlı çıkarma
Direk travers listesi alma
Akritik menzil raporu
2misli buzyükü hesabı
Up-lift kontrolü
2.5a1<a2 hesabı
Tkopma%45 (tkritik) hesabı alabilirsiniz
Detaylı tanıtım için bana whatsapp dan ulaşabilirsiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…