ENH Projeye Başlama ve Direk Koordinatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan berelk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berelk

Üye
ENH projesi hazırlamayı yeni öğreniyorum, yeni bir online kurs aldım, kursa girişte direk koordinatlarını AutoCad'e aktarmayla başlamışlar da, direk koordinatlarını bizler belirlemiyor muyuz? Yoksa harita mühendisi mi belirliyor? Harita mühendisinden araziyle ilgili bilgi geldiğini biliyorum, ama direk sayısı, aralarındaki mesafeleri ve konumlarını ENH projesi hazırlayan belirlemiyor mu? Projeye giriş, bu aşamalar nasıl oluyor, nereden ne tür bilgiler almamız gerekiyor? Teşekkürler.

Sahada topoğrafik ölçümler sonucu elde edilen veriler ile harita mühendisi ve/veya elektrik mühendisi tarafından çizilen ENH güzergahının ölçekli profili üzerinden direk ve iletken sehim şablonları kullanılarak direk yerleri Elektrik Mühendisi tarafından belirlenir. Profil üstündeki direk konumlarına göre some noktaları ve ara mesafeler baz alınarak direk koordinatları yine harita ve/veya elektrik mühendisi tarafından çıkartılır. Şablon atılmadan ENH koordinatları üretilemez. (Büyük aralıklı hava hatları için geçerlidir.) Kaynak için Atilla Yunusoğlu hocamızın, 2 ciltlik Enerji Nakil Hatları Proje kitabını önermekteyim. Mutlaka okunması gereken bir kaynaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…