ENH ve EDŞ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kagem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kagem

Üye
Enerji nakil hattı (ENH) ve elektrik dağıtım şebeke (EDŞ), OG proje çizimlerini öğrenmek istiyorum da, şimdilik yüzeysel bir araştırma yaptım, B-Pro ve Setcad gibi bazı yazılımlar var. Bu yazılımlar şart mı, yoksa AutoCAD, ya da başka (önerebileceğini varsa) yazılımlarla da tasarım ve çizimlerinin yapılması mümkün mü, mümkünse B-Pro ve Setcad gibi yazılımların AutoCAD ve diğer yazılımlara üstün olduğu, diğerlerinde daha zorlanmamıza sebep olacak noktalar var mı? Diğer yazılımlarda da bu kısımlar yapılabiliyorsa, nasıl oluyor?

Genel olarak ne yapmalıyım, nereden başlamalıyım? Ayrıca, önerebileceğini Udemy veya başka yerde kurslar var mı? Teşekkürler.

belirttiğiniz yazılımlar hesaplamalar, keşif v.s. işleri kolaylıkla yapmanıza olanak sağlıyor.
autocad'de de yapabilirsiniz ama vaktinizi alacaktır.
öğrenmek için bilenden yardım almayı her zaman doğru buluyorum

Selam bana enh profil 1/400 demir direk boyları lazım yardımcı olabilir misiniz

Selam bana enh profil 1/400 demir direk boyları lazım yardımcı olabilir misiniz
Direk TipiYaklaşık Boy (metre)Kullanım Alanı
A tipi (tek ayaklı)9 m – 12 mDağıtım hatları
B tipi (çift ayaklı)12 m – 18 mEnerji nakil hatları, şehir dışı
C tipi (köşe direği)14 m – 20 mDönüş/köşe noktaları
D tipi (çapraz kollu)20 m – 30 m+Yüksek gerilim hatları, ana taşıyıcılar

Enerji nakil hattı projesini tapograflar çıkartıyor milimetrik kağıt üzerine bende sadece üzerinden rapido kalem ile aydınger kağıdına kopyalıyordum. hesaplarını da vermiş olduğu degerleri aydınger kağıdına çizimin altına yazıyordum. şimdi sistem nasıl oldu bilmiyorum.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri