Enkoder montajini nasil yaparim.?

çaylakelektrikçi

Paylaşımcı üye
Abilerim selamlar..isyerimizde bir tane asansor var.bazi katlarda kat hizasinda durmuyor 5 cm asagida yada yukarida kaliyor..asansorcu bu sorunu enkoder takarak cozeriz dedi.verdigi fiyat 2300..enkoder fiuatlarina bakıyorum 250-300 lira arasi..adamlar uçmuş resmen..bunu nereye nasil baglarim daha once montajını yapmis ustalarimdan fikir alsam belki yapabilirim diye dusunuyorum.

Resmen yapamazsın, yetkin olması lazım.
Kaza vs. aksi bir durumda direk sorumlu olursun, hapis yatanlar var asansör kazalarından.
Birde vicdani tarafı var, bu açıdan düşünülürse makina dairesine bile çıkmamak lazım.

Teknik olarak yinede fikir olması açısından şunu söylemek lazım.
Öncelikle asansör motor sürücüsü ve asansör kontrol kartı - pano -
enkoder çalıştırabilecek yapıya sahip mi, değilse zaten takılamaz.
Büyük ihtimalle sizdeki asansör motor sürücüsünün enkoder girişine takılacak,
sürücü markasına ve modeline bakın,
sitesinden hangi enkoderları kullandıklarına bakın,
bu enkoderların fiyatları dediğiniz gibi olmayabilir.
3000-5000 TL yede enkoder var.

Verdiği fiyat çokta abartılı değil.

Bunun yanında problem kabinin kayması mı yoksa hep yanlış noktada durması mı?
Sürekli belli katlarda yanlış noktada duruyorsa mıknatıslar yanlış yerde olabilir, düzeltilmeli.
...

Ben 20 bin euro ya satılan encoder biliyorum!Kübler encoder in Türkiye distiribütörü tanıdığım bir firma!Encoder bir devreye alınıp kafamıza göre takamayız!Encoder i bağlayacağımız devrede encoder i algılayan devre var mı?Bu devreye yazılım takviyesi de yapılmalı sizin asansörcünün verdiği fiyat çok abartı değil!
Siz encoderi devreye bir şekilde bağladınız diyelim encoder sıfır noktası neresi nerden bilecek?Siz sıfır noktasını süürücüye nasıl tanıtacaksınız?Kat bilgilerini nasıl tanıtacaksınız?

Fiyatı abartılı buluyorsanız, başka bir firmadan teklif istenebilir. Asansör sektöründe rekabet son yıllarda iyice arttı. Birde sorunun nereden kaynaklandığını bilmeden usta "encoder takılmalı" dediyse encoder tek çözüm olmayabilir. 5 cm ciddi bir hata payı. Asansörlerde ayarlanabilir çok fazla parametre var. Asansör hareket ettikten sonra hedefteki kata geldiğinde önce yavaşlar sonra durur. Bazılarında frenler yavaşlar ve durur. Bir üst segmentteki asansörlerde bu hızlı ve yavaş hareketi yüke bağlı olarak değiştirebilir. Bu konuların hepsine hakim olmadan bırakın enkoder takmayı karaapakın dediği gibi makina dairesine bile çıkmak hata olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…