Elektrikçinin işini elektrikçiye bırakınız...
Burası mesleki paylaşım sitesidir. Meslekten olmayanlara Yardımcı olayım derken hem Meslek erbabının ekmeğine mani oluyorsunuz. Hemde şahsın hayatını tehlikeye atıyorsunuz.
Şu anda O ciğerini bildiklerinizden yardın istediğinizin farkındasınızdır umarım.iyi kötü elektrık işlerinden anlarım.şu an izmir /çeşme ,deyım. siz gelin buraya da bu iş için bir elektrıkçi bulun göreyım.farzedelim bulduk 4 misli fiyat çekerler.benım 27 yılım esnaf denetımı ile geçti.çogunun ciğerini bilirim.
akıl almaya ihtiyacım yok,arkadaş bilgi verırse verir, vermezse canı sağ olsun.
Ayrıca elektrikten ne kadar anladığınız bu yorumuuzdan anlaşılıyor.sayın usta,şemada kırmızı faz faz,mavi nötr,siyah ve kahverengi ne oluyor ,ayrıca sag taraftaki Sigorta anaharı mı yoksa,kontaktör mu.lutfen açıklarmısınız.
Şu anda O ciğerini bildiklerinizden yardın istediğinizin farkındasınızdır umarım.
Farzedelim İzmir-Çeşme yolunda arabanız arızalandı kaldınız. O zamanda ciğerini bildiğiniz tamircilerden beleş tamir tarifimi alacaksınız. Kusura bakmayın kaputu nasıl açacağınızı bile söylemezler...
Nedense bu Elektrikçi camiası hep kendi altını oyuyor. Sonrada yakınıp duruyor.
NOT: Ben Memurum. Sizin ciğerini bildiklerinizden değilim yani...
Ayrıca elektrikten ne kadar anladığınız bu yorumuuzdan anlaşılıyor.
sıyah zaman saatinin kontak cıkısı kahve rengide rölenin kontak cıkısı sağ tarafta bahsetmiş oldugunuz eleman röle dir evet kırmızı faz mavi nötür siz ne işle ugrasıyorsunuz cok yabancısınız sanırım bilen birinden yardım alın kendınıze zarar vermeyin
Bakın Beyefendi;
Sanırım Maliye Müdürlüğü ile elektriğin bir alakası olmadığını söylememe gerek yok. Ayrıca denetim ve ciğer muhabbetinden maliyeci olduğunuz tahmin edilebiliyor.
Gelelim Elektrik meselesine, Evet zor durumlarda elinizden birşeylerin gelmesi güzel. Ancak elektriğin tehlikeli kısmı sizin bilmediğiniz kısımdadır. Yani motor üzerindeki iki klemense kablo bağlayarak çalıştırabilirsiniz ama; nasıl bir kablo kullanmanız gerektiğini bilmediğiniz için Telefon kablosu bağlamanız içten bile değildir (örnek). Bunun sonucunda siz yada ailenizden biri zarar görebilir. Düşünün Allah korusun çocuğunuzun elektriğe çarpılıp zarar gömesi hangi elektrikçinin isteyeceği paradan daha değersizdir.
Ayrıca söylediğim gibi elektrikçi esnafıda bu işten ekmek yiyor. Madem orada bulamıyorsunuz. Bulduğunuz yerde küçük bir pano hazırlatırsınız panoyu götürüp güvenli bir şekilde nasıl bağlayacağınız bilgisinide oradan alırsınız. İşte el becerinizin işe yarayacağı yer burasıdır...
Sana Türkçe,nin nasıl yazılıp okunduğunu anlatırım ama bu zahmetime yazık olacak.
sıyah zaman saatinin kontak cıkısı kahve rengide rölenin kontak cıkısı sağ tarafta bahsetmiş oldugunuz eleman röle dir evet kırmızı faz mavi nötür siz ne işle ugrasıyorsunuz cok yabancısınız sanırım bilen birinden yardım alın kendınıze zarar vermeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?