Sakin ol arkadaşım.Bizim patron maaş verdiği halde verdiği iş bir saatte bitmiyor.
O rölede reaktif/aktif oranı sınırı diye bir şey var.Sen diyorsun ki indüktif/aktif oranım şu olsun.Röle de senin çektiğin indüktif reaktif gücü çektiğin aktif güce oranlıyor.Sendeki sınır muhtemelen %5-10 gibi bir değere ayarlanmıştır.Rölenin okuduğu değerlere göre bu oranı aşmışsın.Tabii röle sayacınla aynı okumuyor olabilir.Sayaca göre aşmamış ama röleye göre aşmış olabilirsin.Aslında bu bir sorun değildir.(not:bu rölede bu alarmı verince kompanzasyonu kapattığını sanmıyorum ama yine de kullanma kılavuzuna bakarsın)
Yine de rahatsız oluyorsan bu oranı yüksek bir değere set edebilirsin ve bu oranı hafızasında tutan sayacı sıfırlayabilirsin.Eğer elinde kataloğu yoksa,forumda mevcut ,arama kısmından aratıp bulabilirsin,bi şey anlamadım dersen entesin teknik destek hattını arayıp sorabilirsin.
ikinci sorunuza gelince;
Eğer yükleriniz çok değişkense,otomatik tanıma yapamayabiliyor.Mümkünse kompanzasyon kısmınız enerjili iken yüklerinizin şalterini kapatın.Yani kompanzasyon panosunda
Elektrik olacak ama işletmede olmayacak.Mümkün değilse az yük çekilen ve sık sık yük değişmeyen bir saatte yapın bu işlemi.
Ayrıca akım trafosu oranınız doğru girilmiş olmalıdır.Eminim ki akım trafolarını doğru bağlamışsınızdır.Bu röle hatalı bağlantıları düzeltiyor(daha doğrusu düzgünmüş gibi algılıyor) yine de emin olmalısınız.
Bir diğer husus ta bu rölede,ilk kademedeki kondansatör grubunun en büyük güçteki kondansatör grubunuz olması isteniyor.Ama şart değil.Fakat otomatik tanımanın sağlıklı olması için daha iyi oluyormuş.
Oldu ya her şeye rağmen oto tanıma yaptıramadınız.O zaman değerleri elle girebiliyorsunuz.
Bir de tecrübelerime dayanarak öneride bulunayım.Otomatik tanımlama yapıldıktan sonra ,hangi kondansatörü kaç kvar tanımış bakınız ve kontrol ediniz.Başta saydığım durumdan dolayı ya da başka sebeplerden dolayı yanlış tanıdığına şahit oldum.
Kolay gelsin.