entes rg 3 12 c hakkında yardım istiyorum

timur2705

Üye
Katılım
5 Ocak 2008
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar entes in bu rg3 12 c serisini yeni kullanmaya başladım ve cos fi ayarını yapmakta sorun yaşiıyorum ayrıca panelin üzerinde % ledi yanıyor ve aktif/endüktif ve aktif/ kapasitif oranında eror veriyor
(error 08 ve error 09,reaktif inüktif oran ve reaktif kapasitif oran ayarlanan değerin üzerinde diyor).
yardımcı olursanız sevinirim iyi geceler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aslında bu konu,entes rölenin cosq ayarı,o çıkan yüzde işareti forumda çok kere konuşuldu.Cosq ayarı yapmak için okumanız gereken kullanım klavuzu da forumda var.
Rölede cosq ayarı yapmak için set tuşuna 3-4 saniye basılı tutuyorsunuz.Böylece menüye girmiş oluyorsunuz.Menüden ok tuşları ile cosq ledi yanana kadar gidiyorsunuz(sanırım 2, sıradaydı)cosq ledi yanınca set tuşuna basıyorsunuz.indüktif seçiyorsunuz.Sonra cosq yi ayarlıyorsunuz(1 ayarlamanız önerilir)sete basıyorsunuz.sonra esc ye basıp çıkıyorsunuz.Save yes yazısı çıkınca sete basıp okeyliyorsunuz.Esc tuşu ile ana menüye çıkıyorsunuz.
% işaretine gelince aslında çok önemli değildir.Rölenin çalışmasını etkilemez.
Röle sizin sayacınızın yazdığı kadar,aktif ve reaktif güçleri okuyabildiğini iddia ediyor(ASLINDA İDDİA EDEN RÖLE DEĞİL TABİİ RÖLEYİ YAPANLAR )size diyor ki sen şu kadar aktif güç çektin,şu kadar reaktif güç çektin.Reaktif/ aktif oranın budur.% ledi ise bu oranların ayarlanan sınır değerler üzerinde olduğunu söylüyor.
1-oranları yeniden ayarlayabilirsiniz
2-cihaz menüsünden sayaçları sıfırlayabilirsiniz.
3-ölçümün sağlıklı olması için sayaç tipini doğru seçiniz ve hesaplama türünü seçiniz.
bu dediklerimin hepsi kullanma klavuzunda var.Boş bir vaktinizde dikkatlice okursanız halledebileceğinize inanıyorum.Kolay gelsin.
 
Sayın mustafa bey:
dediklerinize katılıyorum. Entes in % işareti sadece ayarlanan oranları geçtiğini gösteriyor,ancak bu oranları geçtiğinde röle bir şey yapmıyor.Fakat kael varkombi de bu durum böyle değil oranlar aşıldığında alma bırakma saniyelerini ona göre ayarlayıp o oranların aşılmamasına yardım ediyor.
 
slm arkadaşım eğer roleye ilk başlarken kond tanıttıysan menüden girerek enaz 5-6 denemeden sonra alarmları söner.cok ilğinç bir roledir ayarlarıda zamanla öğrenilebilir ama ilk başlamada küçük sıkıntılar yaşatıyor
 
arkadaşlar kafanız agırtmak istemiyorsanız kael den saşmayın derim kolaygelsin
 
sayın aliempi,bu güne kadar kafamı en çok ağrıtan röle kael oldu.
ama en iyi sonucu,hatta çözümü kaelde buldum
 
abiler peki L1 L2 L3 fazlarında l2 fazında - li değer olmasının sebebi o fazda endüktif yük olmaması mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…