Entes RG3-12C Rölenın 1 Kademesine Neden En Büyük Kondansatörü Bağlamak Lazım?

Mesajımdaki eklenti jpeg formatındaki dosyaya bakar iseniz, böyle bir durum yoktur. Sadece ilk kademenin 3 fazlı olması zorunluluğu getirilmiştir.

vardır arkadaşım entesin kendisi büyük güçlü baglayın diyor yazılı olarak haklısın

yoktur, sözlü vardır 2.mesajda açıklamışım sebebini saygılar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Abi bizim rölemiz bunları yapıyor zaten.Ben ilk kademe olayından bahsettim,rölenizi övmedim de yermedim de.Ama sadece ilk kademeye 3 fazlı ve en büyük kondansatörü bağlamak dertse,bunun için röle değiştirilmez.Gofrete gelince,zaten şirkette beleş iş pek yapmam.Bir telefon 1 gofret,1network 2 gofret.O yüzden gofrete para vermiyorum
 



Gofrete calışıyoz zaten bu gidişle gofrette kalmıcak..
 

Sn. kaelsemih, bu durumda Kael-VARkombi'nin minimum algılama akımı 50mA oluyor sanırım:
500/5 = 5/0,05
Bu da diğer röleler ile aynı değerde gibi.

(Her fazdan 5A çeken trifaze bir kondansatörün gücü (400V ve 50Hz'de) yaklaşık 3,5kVAr eder.)
 
ama kaelinde bir sorunu var.tek ekran koymuşlar buna bir el atalım lütfen.entesin ve makelin ki gibi 3 ekranlı olursa daha iyi olacak.
 
hiç bir rölede birinci kademeye en büyük en küçük şeklinde bir uygulama yoktur.Mantık şu dur kompanzasyonun akım trafosu röleye verilir röle ayarlarından da 1.kademe ve özellikle kademe gruplandırılması adreslenir ve de röle bu adreslemelere göre devreye sokup çıkartır.En büyük güçlüyü alırsan 1.kademeye kompanzasyon daha doğrusu röle sapıtır. koysan bile senin kademelerin çok yüksek olması lazım.
 
normalde varko serisi algılama 35 mA dir.Ancak kullanım klavuzlarında 50 mA olarak belirtilmiştir.Groove adlı üyeye katılıyorum enteste en büyük kademe olayı diye birşey yoktur.Rölenin sekonder tarafından minumum göreceği akıma göre kondansartör seçilmelidir.
En büyük demelerinin sebebi çoğu kullanıcı hesap yapmadan kondansatör seçmektedir bu yüzden ilk kondansatör rölenin görebileceğinden küçükse röle çalışmayacaktır.Buna engel olmak için bence en büyük lafını kullanmışlar.İlk kondansatör enteste rölenin ilk çalışmasını ve faz yönünü düzeltererk kondansatör öğrenmesini sağlar.Ancak siz diğer kademeleri yine rölenin görebileceğinden küçük seçerseniz röle bunları off olarak görür.
vs vs vs
Yani kısaca rölenizin minumum görebileceği akıma göre tüm kondansatörlerinizi seçmelisiniz.Herşey doğru kondansatör seçiminden geçiyor.Gerisi boş.
Ben senede en az 200 tane sorunlu işletmeye gidiyorum ve sınırları minumuma indirmeden de o işletmeden çıkmıyorum.Tek yaptığım şey sistemi iyi analiz etmek.Sonra röleye enerji veriyorum ve başka bir ayarını ellemiyorum.Böylece display ile ilgili bir sorunumda olmuyor.
İyi Çalışmalar dilerim
 
arkadaşlar en büyük kondansatör bağlamak diye bişey yoktur bu durum üç fazlı olması gerkeiyor ce c \k ayarıyla alakalıdır. akım trafosu oranı ile birinci kademdeki kondansatör değerine göre c\ k ayarı yapılacak bu nedenle uygun değer bağlanmalı örneğin;
1000\5 lik bir akım trafosu olan sistemde 1. kademe en az 4 kvar lık olacaktır.
 
Semih bey in dediği gibi kael alın kurtulun.Ben ne kael in elemanıyım ne de reklamcıyım.Fakat görünen köy klavuz istemez.Kael röle yaklaşık 100 adet taktım ve hiçbir problemim yok.İşletmenin gece-gündüz farkı ve yüklerin fazlara dağılımını iyi yaptıktan sonra ind.%1 cap%1 değerinide görebilirsiniz.
 
arkadaşım kael örneği veriyosun ama çabuk arıza yapıyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…