eog devre şeması yardım !

paryosam

Üye
arkadaşlar öncelikle merhaba. nisan ayında gidicek bir proje ödevim var ve resimdeki devreyi yapmam gerekiyor lise öğrencisiyim. yapmam gereken eog devresi. bir kaç sorularım olucak . 1.si devre şemasında kondansatörlerden birinde .2u diyor 2 uf mi yoksa 0.2 ufmi
2.sorum devreleri 6 ya bölmüş bunların birleşme sırası nasıl olucak 3.sü ise virtual grounddaki vgrnd tam olarak ne oluyor neden 2 tane var nereye bağlanıcak instrumentation devresindeki vgrnd leri nereye bağlıycam biraz nasıl yapcağım konusunda bilgi verirseniz sevinirim. son olarakda şemadaki opampları nerden temin edebilirim çünkü tlv247 5 bacaklı gözüküyor anlamadım birşey. teşekkürler
eogschematic.png

.2u ya da u2 seklinde ise 200 nf dir.
o opampi bilmem ama opampli semalarda bos birakilan bacaklar verilmeyebiliyor, netten datasini indirip bakin.
en ustteki devre virtual ground yani eli izde simetrik besleme yoksa asimetrik beslemeyi simetrige cevirmek icin kullanilan bir devredir. eger 5 volt simetrik akiminiz varsa kullanmasaniz da olur. sasede vrgnd olarak bahsedilen yerler en kisa yoldan yapilmis virtual simetrik devredeki saseye en kisa yoldan gitmeli demektir bu.

Bu malzemeler smd 5 ayak olması normal yurt içinde bulunur mu bilmem araştır olmadı dışardan temin şart, aynı isimli kol-hat birbirne bağlanacak kolay gelsin.

Bu malzemeler smd 5 ayak olması normal yurt içinde bulunur mu bilmem araştır olmadı dışardan temin şart, aynı isimli kol-hat birbirne bağlanacak kolay gelsin.
datasi 8 bacak oldugunu gosteriyor.
dedigim gibi semalarda opamplarin kullanilmayan bacaklari bos birakilir. buyuk ihtimal herhangi baska opamp da olur. ancak bu opamp in 2.8 mhz e kadar cikisi fpvarmis. ha burda redresor besleme ve dusuk frekansli besleme haricinde bir rou yok. baska opamp da olabilir saniyorum.
duzeltme, redresor degil sanal simetrik besleme icin.
aslinda 6 tane seri 1.5 volt pilin tam ortasindan sase alinsa bence daha iyi olur. hem daha yuksek amperli pil kullanip daha uzun sure kullanabilirsin.
ama burda hoca sanal simetrik nasil yapilir onu anlamani istemis sanirim.

.2u ya da u2 seklinde ise 200 nf dir.
o opampi bilmem ama opampli semalarda bos birakilan bacaklar verilmeyebiliyor, netten datasini indirip bakin.
en ustteki devre virtual ground yani eli izde simetrik besleme yoksa asimetrik beslemeyi simetrige cevirmek icin kullanilan bir devredir. eger 5 volt simetrik akiminiz varsa kullanmasaniz da olur. sasede vrgnd olarak bahsedilen yerler en kisa yoldan yapilmis virtual simetrik devredeki saseye en kisa yoldan gitmeli demektir bu.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim bide bu opampları bulamazsam bunlar yerine hangi opampı kullanmalıyım

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim bide bu opampları bulamazsam bunlar yerine hangi opampı kullanmalıyım
est.
ben opamp kullanmadim hic o yuzden su iyidir diyemem. ancak genelde opamplar zaten pin to pin oluyor.
senin eevredeki opamp 2.8 mhzlik bir opamp ama bu devrede dusuk frekans filtresi var. yani cok cok lazim olmaz. pin to pin bir opamp isini gorur. ne5532 tl071 ya da lm741 e bir bak. pin yerleri ayni ise herhangi birisi olur.

est.
ben opamp kullanmadim hic o yuzden su iyidir diyemem. ancak genelde opamplar zaten pin to pin oluyor.
senin eevredeki opamp 2.8 mhzlik bir opamp ama bu devrede dusuk frekans filtresi var. yani cok cok lazim olmaz. pin to pin bir opamp isini gorur. ne5532 tl071 ya da lm741 e bir bak. pin yerleri ayni ise herhangi birisi olur.
Haa anladım lm741 mAntıklı gibi duruyor tekrar teşekkürler

Haa anladım lm741 mAntıklı gibi duruyor tekrar teşekkürler
ne demek guzel kardesim.
bu ses isi cok incikli cincikli bir meseledir. bence giris. cok karli.
ozellikle eski entegreler cok zevkli oluyor.

yalniz cozmedigim. cikis entegresi de ayni opamp. bu amfi ile ne kadar gucalmayidusunuyor ki hoca? cok bir ses cikacagini da sanmam. kulaklik anca calistirir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,685
Kullanıcılar
452,385
Son üye
emir679

Yeni konular

Geri