aslında ozaman faailyet bazlı tarifede belirli bir güç aşımı yaparsak aktif kullanılan enerji üzerinden dağıtım bedeli ödeyerek nihai tarifeye göre daha fazla faturalandırılmış oluyoruz , nihai tarife ise dağıtım bedeli almayarak kwh'ti fazla tutarak bu bedeli bizden alıyor ne kadar güzel yıl sonuna kadar bi 14.9 görecek miyiz?
hayır o şekilde değil. Aşım yaparsanız hesabınız nihai tabloya göre yapılıyor. tarife tablosunu incelerseniz güç aşım bedeli faailey bazlıda görünmüyor diğerinde var. Yani sizin kullanım durumunuza göre hesaplama farkediyor. İster nihaide hesaplayın ister faaliyet bazlıda (Güç aşımı yapmazsanız) aynı fiyatı görürsünüz. Güç aşımı yaparsanız ek olark faturaya dahil edilir. Yani sizden o fiyatı aşım yapmadığınız sürece almıyorlar.
fark detaylar sadece. Faturada göstermek istediğiniz detaylar olursa o bilgiyi oradan alacaksınız. Dağıtım firmasnınn verdiği bilgi bu şekilde. EPDK dan cevap geldiğinde yazacağım. Ama sizin faturanızda dağıtım bedeli görünmeme sebebi nihai tabloyla alakalı değil EPDK dağıtım bedelini tüketim birim fiyata dahil edin diye yazı yazmış. Belki yıl sonunca faaliyet bazlı tabloyu kaldıracaklardır.