Epdk elektrik tarifeleri ?

eskici09

Üye
FAALİYET BAZLI TARİFE İLE NİHAİ KULLANICI TARİFESİ ARASINDA Kİ FARK NEDİR ?
DAHA ÖNCE FAALİYET TARİFE ÜZERİNDEN kwh HESAPLANIRKEN ŞİMDİ NİHAİ TARİFE ÜZERİNDEN HESAPLANIYOR?

Selamun Aleyküm, Faaliyet bazlı tarife tablosu ile hesaplama yapılırsa ayrıca "dağıtım bedeli" de hesaplanmalı, Nihai tarifeye göre hesaplama yapılırsa "dağıtım bedeli" bu hesabın içinde olduğu için ektsradan hesaplanmaz. Faturanızı kontrol edin nihai tarifeden hesaplama yapmışlarsa "dağıtım bedeli" adı altında bir bedel almamaları lazım.

@ZE_dere teşekkür ederim bilginiz için , peki bunu kendimiz mi belirliyoruz yoksa belli bir kwh saatin üzerinde olduğu için otomatikman nihai kullanıcı oluyoruz ortalama fiyatta değişikler oluyor mu onları hesaplıyım bari.

@ZE_dere teşekkür ederim bilginiz için , peki bunu kendimiz mi belirliyoruz yoksa belli bir kwh saatin üzerinde olduğu için otomatikman nihai kullanıcı oluyoruz ortalama fiyatta değişikler oluyor mu onları hesaplıyım bari.
Öncelikle şunu söyleyeyim fiyatlar arasında değişiklik yoktur. Dediğim gibi birinde dağıtım bedeli eklenirken diğerinde ekli haldedir.
Tüketiminizde bir artış oldu mu? Ya da bir dağıtım firmasıyla anlaşmanız varken sona erdirdiniz mi bbu faturadan önce?

Son düzenleme:
Evet yeni bir sözleşme yapmıştık , ama bu sözleşme 4 tesisimizden 2 tanesini kapsıyordu , fakat hepsi aynı tarifeden fiyatlandırılmaya başlandı.

bu fotoda siz farkı biri sağ biri sola bakıyor böyle görebilirsiniz .
fark var mı ? bence yok .

kazikli voyvoda.jpg

Evet yeni bir sözleşme yapmıştık , ama bu sözleşme 4 tesisimizden 2 tanesini kapsıyordu , fakat hepsi aynı tarifeden fiyatlandırılmaya başlandı.
Ben bu konuda EPDK yı da dağıtım firmasını da aradım ama tatmin edici bir cevap alamadım. Fakat anladığım kadarıyla(EPDK'ya yazılı olarak sordum net cevap gelince burada paylaşırım) yıllık tüketimde belli bir kWh ti geçerseniz. (sınırı bilmiyorum öğrenince paylaşırım) Nihai kullanıcı tarifesine giriyorsunuz. Size bir dosya göndereyim tüketimlerinizi oraya girip Kontrol edebilirsiniz. Tarife yerine kendi tarifenizi kopyalayıp yapıştırın bir sekmede de önceki tarifenizi kopyalayıp yapıştırın. Fark var mı görürsünüz. Normal şartlarda olmaması lazım. Sizin dağıtım firmanız biliyor olabilir bir de siz sorun isterseniz :) Öğrenirseniz bekliyorum.

EPDK talimat vermiş dağıtım bedeli ayrı gösterilmeyecekmiş faturalarda. Ama nihai tablo ile faaliyet bazlı tablo arasındaki farkı hala öğrenemedim :)

Öğrendim farkını, nihaitarifede bazı ek detaylar varmış. Mesela, güç aşımı yapan sanayi faturası nihai tarife üzerinden gösteriliyor. Fatura detaylandırmayla alakalı bir fark varmış. Zaten fatura tutarı ikisinden de hesaplansa aynı çıkıyor.

Ekli dosyalar

• FATURA KONTROL.xlsx
    71.8 KB · Görüntüleme: 23
aslında ozaman faailyet bazlı tarifede belirli bir güç aşımı yaparsak aktif kullanılan enerji üzerinden dağıtım bedeli ödeyerek nihai tarifeye göre daha fazla faturalandırılmış oluyoruz , nihai tarife ise dağıtım bedeli almayarak kwh'ti fazla tutarak bu bedeli bizden alıyor ne kadar güzel yıl sonuna kadar bi 14.9 görecek miyiz? :)

Sonuç.
Aynı kw harcanırsa , ödenen bedel fark etmiyorsa ne anladım.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,884
Kullanıcılar
452,765
Son üye
garip fani üstat

Yeni konular

Geri